Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nemi erőszak ügyében nyomoznak Gérard Depardieu ellen

Nemi erőszak ügyében nyomoznak Gérard Depardieu ellen

Újraindult a nyomozás Gérard Depardieu francia filmsztár ellen egy 2018 nyarán elkövetett állítólagos szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében. A nyomozás már 2020. december 16-án elkezdődött – közölték a francia igazságügyi források.

- hirdetés -

A 72 éves filmsztár ellen 2018. augusztus végén tettek feljelentést Aix-en-Provence ügyészségén, ahol el is indították a nyomozást, majd később áthelyezték Párizsba. A panaszos egy 25 éves színésznő és táncosnő, aki azzal vádolja Depardieu-t, hogy 2018 augusztusában két esetben is szexuális támadást követett el ellene a színész párizsi otthonában.

- hirdetés -

Az ügyet kilenc hónapi vizsgálódás után 2019. júniusban vádemelés nélkül lezárta a párizsi ügyészség, majd a panaszosnak sikerült elérnie, hogy tavaly nyáron a vádhatóság újraindítsa az előzetes vizsgálatot, amely alapján a megbízott vizsgálóbíró decemberben megalapozottnak találta a gyanút.

Hervé Témime, a filmsztár ügyvédje sajnálatosnak nevezte, hogy az információ nyilvánossá vált. Gérard Depardieu – aki szabadlábon védekezhet, de rendőri felügyelet alá került –, tagadja a vádakat.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.