Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Mégsem lesz a Molnár Antal Zeneiskoláé a Freeszfe által visszaadott épület

Mégsem lesz a Molnár Antal Zeneiskoláé a Freeszfe által visszaadott épület

Továbbra sem rendeződik a Damjanich utca 4. alatti épület sorsa, mert az illetékes, a Molnár Antal Zeneiskola fenntartójaként eljáró tankerület nem írja alá a bérleti szerződést – számolt be róla a 24.hu.

- hirdetés -

Az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal arról tájékoztatta a lapot, hogy a Belső-Pesti Tankerületi Központ, amely megnyerte az épület bérleti jogára kiírt pályázatot, és amely kötelezettséget vállalt a Molnár Antal Zeneiskola helyzetének megoldására, végül annak ellenére sem írta alá a szerződést, hogy kedvezményt engedélyeztek annak több tízmillió forintos tartozására, illetve a szerződéskötés határidejét a Tankerület kérésének megfelelően többször is kitolták.

- hirdetés -

„A Tankerület június 17-én kelt levelében arról tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy a pályázatukban vállalt kötelezettség ellenére nem kívánnak bérleti díjat fizetni. Indoklásként egy olyan törvényre hivatkoznak, amely rájuk, illetve erre az ingatlanra nem vonatkozik. A Tankerület ezzel a lépésével megakadályozta, hogy a Molnár Antal Zeneiskola beköltözhessen az épületbe, hiszen pályázatával félrevezette az Önkormányzatot. Az Önkormányzat sajnálja és elítéli a Tankerületi Központ felelőtlen és átgondolatlan döntését, amelyet a bérleti szerződéstől való visszalépésnek tekint” – írja közleményében a polgármesteri hivatal.

Ide kapcsolódik:
Mi is történt a Damjanich utcában?

Korábban a Damjanich utca 4. szám alatti felújított épületet a FreeSZFE Egyesületnek adta át VII. kerület polgármestere, majd az átadó után nemsokkal a Molnár Antal Zeneiskola intézményvezetője közleményt adott ki, miszerint az épületet kimondottan a zeneiskola számára újította fel a kerület előző vezetése. FreeSZFE Egyesület ezek után lemondott az épületről a zeneiskola javára, akik májusban úgy költöztek be, hogy nem volt aláírt bérleti szerződés.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!