Papageno Radio
Játék Állatszimbólumtár A-tól Z-ig – Játék

Állatszimbólumtár A-tól Z-ig – Játék

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Képzőművészeti és irodalmi ábrázolások sokasága tanúsítja a zoomorf és olykor szörnyszerű ábrázolásokban az emberi fantázia gazdagságát. A több ezer éves állatszimbolikát feltérképező Állatszimbólumtár megjelentetésével eddig adós volt a magyar könyvkiadás.

A valós és képzeletbeli állatok jelenléte a népi kultúrában, a teológiában, az irodalomban, a művészetekben és a kultúrák történetében jelzi azt a kivételezett szerepet, amelyet a fauna jelentett az embernek az őt körülvevő világgal kialakított kapcsolatában.

A kötet szerzői:

Darab Ágnes  ̶  ókor

Újvári Edit  ̶  Biblia, régi magyar művelődés

Vígh Éva  ̶  középkor, újkor, ikonográfia

Buda Attila  ̶  19 ̶ 20. századi magyar irodalom

Barna Gábor és munkatársai  ̶  néprajz

A Balassi Kiadó kompakt, olvasmányos kézikönyvének szócikkei az antik és a bibliai hagyományra épülő európai tradíciókból kiindulva az ennek szerves részét képező magyar művelődésre és népi kultúrára helyezik a hangsúlyt.

A művelődéstörténet e sajátos területe és a szimbólumok évezredes története iránt érdeklődő olvasó és kutató az A-tól Z-ig sorrendbe állított 122 valós és képzeletbeli állat szimbolikus jelentésváltozatait követheti nyomon az informatív, de a források jelölésével a további kutatások számára is hasznos szócikkekben.

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán. A kérdésünkre helyesen válaszolók között egy könyvet sorsolunk ki. A válaszokat posztunk alatt, kommentben várjuk szeptember 30-ig.

Kérdés: Hány valós és képzeletbeli állat szerepel a Balassi Kiadó 2019-ben megjelent Állatszimbólumtárában?

A) 22

B) 122

C) 222

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X