Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. május 1-7.

Programajánló – 2017. május 1-7.

május 1.

I. Erzsébet

Fontos előadás nagyszerű alakításokkal színház és politika elválaszthatatlanságáról, előbbi nagy-, utóbbi kisszerűségéről, a hatalom működési mechanizmusáról. Elegancia, intellektus, humor, közéletiség a VÁDLI-tól.

- hirdetés -

mikor: 19.00; hol: Szkéné Színház; mennyi: 2900 Ft; további információ

LFZE Open Monday

- hirdetés -

Minden hétfőn este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai várják a spontán örömzenélés izgalmait kereső közönséget és a játékba bekapcsolódni vágyó zenészeket a Budapest Jazz Clubba, ahol a hétfői munkaszüneti napon a Raboczki Balázs Quartet indítja a hetet.

mikor: 22.00; hol: BJC; mennyi: ingyenes; további információ

május 2.

Chilly Gonzales koncertje

A kortárs könnyűzene egyik legsokoldalúbb, bohém zongorista-énekes figurája, az 1972-ben Montrealban született Jason Charles Beck első magyarországi koncertje, aki Európában Chilly Gonzales néven, „a szomorú zenei géniuszaként” született újjá.

mikor: 20.00; hol: Müpa (BBNH); mennyi: 3900-12900 Ft; további információ

május 3.

Hegedűverseny a kadenciaverseny győztesével

Fesztiválblogunkból többek között az is kiderül, hogy Beethoven maga szervezte bemutatkozó koncertjét, és ki nem állhatta a csodagyerekeket.

A Beethoven Budán Fesztivál nyitókoncertjén a ritkán hallható, magyar tematikájú István király kantátát, valamint Beethoven egyetlen, de annál jelentősebb hegedűversenye hallható a kadenciaverseny győztese, Záborszky Katariina szólójával és kadenciáival, a Hollerung Gábor vezette Dohnányi Zenekar közreműködésével.

mikor: 19.30; hol: Hillebrand-terem (volt MTA-díszterem); mennyi: 3000 Ft; további információ

Priya Mitchell, Győri Noémi és Csillagh Katalin koncertje

A legkülönbözőbb karakterek és hangulatok kelnek életre a koncerten, melyen C. P. E. Bach rendkívül népszerű triója és Schnittke elsöprő erejű hegedű-zongora szonátája mellett Weinberg, Berio és Sosztakovics rövid, szinte lélegzetvételnyi, ám annál átütőbb energiájú művei is megszólalnak.

mikor: 19.00; hol: Zeneakadémia (Solti-terem); mennyi: 1900/2500 Ft; további információ

május 4.

A halál és a lányka

Schubert d-moll (A halál és a lányka) vonósnégyese minden vonósnégyes nagy kedvence, a leggyakrabban játszott darabok egyike. A koncerten amellett, hogy kiderül, a BDZ Quartet számára miért kedves és fontos kompozíció, azt is megtudhatják, mennyiben tekinthető klasszikusnak és mennyiben romantikusnak ez a monumentális alkotás.

mikor: 19.00; hol: B32 Galéria és Kultúrtér; mennyi: 2000 Ft

Jazztavasz

Három nap a nemzetközi jazzvilág elsővonalas sztárjaival és fiatal feltörekvőivel. A koncertek sorát Kandace Springs nyitja, akit nem véletlen, hogy Prince is meghívott Purple Rain harmincadik évfordulójára rendezett koncertre.

mikor: május 4-6; hol: Müpa; mennyi: 2500-12900 Ft; további információ

A Pannon Filharmonikusok vendég szólistája: Marie-Elisabeth Hecker

május 5.

Szerelmes zeneszerzők

Liszt Ferenc, Chopin, Beethoven, Schubert, Scarlatti, Rahmanyinov, Vieira, Enescu – milyenek is voltak ők igazából? Thurzó Zoltán interaktív zongoraestjén kiderül.

mikor: 18.00; hol: FSZEK Zenei Gyűjtemény; mennyi: ingyenes; további információ

Marie és Elgar – a Pannon Filharmonikusok budapesti évadzárója

Marie-Elisabeth Hecker gordonkaművész nemzedékének egyik legkeresettebb művésze, aki Edward Elgar utolsó nagyszabású alkotását, az 1919-ben komponált csellóversenyt adja elő. A koncertet, amelyen a Fidelio-nyitány, illetve Rahmanyinov II. (e-moll) szimfóniája is elhangzk, Vass András, a PFZ karmestere dirigálja.

mikor: 19.30; hol: Müpa (BBNH); mennyi: 3990-5990 Ft; további információ

május 6.

A játékos

Függőség és szerelem – Dosztojevszkij kisregénye a fiatal színházcsináló generáció egyik izgalmas képviselőjétől, Fehér Balázs Benőtől. Jelige: Mielőtt ítélünk, nézzünk a dolgok mélyére! – BEMUTATÓ

mikor: 19.00; hol: Radnóti Színház; mennyi: 1000-3600 Ft; további információ

május 7.

Mendelssohn utazásai

Budapest legújabb fesztiválján, a Zsidó Művészeti Napokon a Danubia Zenekar koncertje a 19. század egyik sokat utazó zeneszerzője, Mendelssohn köré építette műsorát: a Hebridák és az Olasz-szimfónia mellett két kortárs mű, valamint Bruch közkedvelt Kol Nidrei-jének egy új hangszerelése hangzik el.

mikor: 19.00; hol: Uránia Nemzeti Filmszínház; mennyi: 3200 Ft/4500 Ft; további információ

Beethoven: IX. szimfónia – átirat két orgonára

Szabó Balázs orgonaművész kifejezetten a Mátyás-templom körülményeire tekintettel készítette az átiratot, amelyet Fassang Lászlóval ad elő – az utolsó tételben pedig csatlakoznak hozzájuk az énekes szólisták és a Nemzeti Énekkar, korábbi karnagyuk, Antal Mátyás vezetésével.

mikor: 20.00; hol: Mátyás-templom; mennyi: 4000 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.