Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. május 22-28.

Programajánló – 2017. május 22-28.

május 22.

Táncoló filmkockák – Az őrült 80-as évek

A sorozat következő részében: Fame, Flashdance, Dirty Dancing, az MTV klipjei. Tényleg őrület volt, a legjobb táncos filmek évtizede! Aki kalauzol: Lakatos János koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanára.

- hirdetés -

mikor: 19.00; hol: MOMKult; mennyi: 1500 Ft; további információ

május 23.

Sóley-lemezbemutató, Josin

- hirdetés -

Hogy milyen egy izlandi nyár, jelenleg talán a multi-instrumentális énekesnő, Sóley tudja legfrappánsabban megfogalmazni minimalista-finom artpopba csomagolva. Endless Summer című vadonatúj lemeze májusban jelenik meg. Az estet az izlandi fiatal énekesnő és zenész, Josin indítja.

mikor: 20.00; hol: A38; mennyi: 3500 Ft / 4000 Ft; további információ

május 24.

Milliók hangja – Willis Conover-emlékkoncert

„Time for jazz.” Így kezdődött az 1996-ban elhunyt Willis Conover legendás jazzműsora a Voice of America hullámhosszán, melyen generációk és milliók nőttek fel. A rendhagyó műsor a felejthetetlen előadó munkássága előtt tiszteleg Joan Faulkner és Gájer Bálint segítségével, a Budapest Jazz Orchestra kíséretével. Majd Szörényi Levente Illés- és Fonográf-slágerei elevenednek meg bigband-hangszerelésben. Előkerülnek eddig ismeretlen, személyes történetek és elképesztő kulisszatitkok a koncert során megidézett zenei korszakokból.

mikor: 20.00; hol: Müpa-BBNH; mennyi: 4900 Ft–12 900 Ft; további információ

május 25.

Magyar Akác

Háromszáz évvel ezelőtt az Erdődy család egy Észak-Amerikában őshonos fafajt ültetett el a birtokán – így kezdődött Magyarország legelterjedtebb fájának, az akácfának a sikertörténete. Az akác rendkívül szívós és könnyen alkalmazkodó faj, ezért gyökeret vert és elterjedt a magyar erdőkben, bizonyos esetekben kiszorítva a gyengébbnek bizonyuló őshonos fajokat. Az akácfák szemtanúi voltak a magyar történelem fontos eseményeinek, mára pedig a magyar kultúra szerves részévé váltak, míg végül az idegenhonos fajból hungarikum lett. Az előadás viszont nem erről a történetről szól.

mikor: 20.00 (24-én és 26-án is); hol: Trafó; mennyi: 1600 / 2000 Ft; további információ

május 26.

Frankl Péter és a MÁV Szimfonikusok

Schumann egyetlen zongoraversenye igazi jutalomjáték lesz az immár 82. évében járó, a Yale Egyetemen tanító, kiváló Frankl Péternek. A zongoraverseny után a Csaba Péter vezette együttes Brahms Első szimfóniájával lép pódiumra. A hamburgi születésű mester Beethoven Kilencedikje előtt tisztelgett ezzel, amit az utolsó tétel egyértelmű utalásai tesznek nyilvánvalóvá a hallgató előtt.

mikor: 19.00; hol: Zeneakadémia; mennyi: 3500 Ft–4500 Ft; további információ

május 27.

Sacre / Gold

Emanuel Gat igazi nemzetközi sztár, aki szerencsére gyakran vendégeskedik nálunk. Ezúttal egyik főművét, a Tavaszi áldozatot hozza el (újra), illetve a Goldberg-variációk és egy rádiójáték egymásba/-ra játszását.

mikor: 20.00 (23-án is); hol: Trafó; mennyi: 1900 Ft / 2400 Ft; további információ

május 28.

Art deco a pusztán – Sajó István (1896–1961) és műve

Már megint egy epizód a „mi lett volna, ha…” sorozatból? Nem egészen. Igaz, Sajó István olyasmit művelt, ami épp csak gyökeret vert a magyar ugaron, de egyes házai most is állnak. És az is igaz, hogy oly korban élt itt, amikor lehetetlen volt egy életmű ívét végigvinni, végighúzni egy vonalat, megszakítás nélkül. Minálunk minden történet szakadozott – megszoktuk, mégis megszokhatatlan. Az újrafelfedezés azonban megtörténhet. Sajó házakat és karriert épített Amerikában, Miamitól New Yorkig, de hazajött Debrecenbe, hogy elhozza a modernitást a pusztára, és aztán elsodorja a holokauszt, túlélje, és megint tervezzen, dolgozzon. Térey János költő Debrecenből származott el, és nagyon sokat tud a városról, ő a kiállítás egyik kurátora, a másik Szoboszlai Lilla. Sajó életműve helyet keresett, először a MODEM mutatta be. És most Budapesten is látható, hogy milyen lehetne a mi pusztánk, ha a modernizmus mélyre ereszthette volna itt a gyökerét.

mikor: június 4-ig, kedd-vasárnap: 10.00–18.00, csütörtök: 12.00–20.00; hol: Műcsarnok; mennyi: 400 Ft / 800 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!