Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. július 3-9.

Programajánló – 2017. július 3-9.

július 3.

Játsszon velünk, és legyen ott Bécsben!

Hová gombolyodik A mesefonál?

- hirdetés -

július 4.

Tokyo-Budapest Ensemble

- hirdetés -

A Tokyo-Budapest Ensemble 2002 óta minden nyáron koncertezik Magyarországon. Az együttes művészeti vezetője a nemrég 65. születésnapját ünneplő Berkes Kálmán, a japán Musashino Academia Musicae tanára és a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője. A magyar és japán fiatalok Mozart A-dúr klarinétötösével és Schubert C-dúr vonósötösével készülnek.

mikor: 19:30; hol: BMC; mennyi: ingyenes, de regisztrációhoz kötött; további információ

július 5.

A felejtés helyei

Ma, Budapesten, a nyolcker szívében van az egyik legizgalmasabb non-profit képzőművészeti helyszín. Ez a kiállítás a holokauszt alatt és után történt romaellenes erőszakra reflektál.

mikor: július 14-ig, szerda-péntek 10.00-15.00; hol: Gallery8; mennyi: ingyenes; további információ

július 6.

Szakcsi Lakatos Béla és a Rákfogó

A  koncerten az eredeti Rákfogó-dalok mellett Szakcsi Lakatos Béla ezen társulás kedvéért megálmodott és a tagok egyéniségeihez igazított szerzeményeit is bemutatják. A Budapest Jazz Clubban hetvennegyedik születésnapját ünneplő zongorista vezette formáció – ahogy negyven évvel ezelőtt – úgy most is nyughatatlan, friss hangzások után kutat.

mikor: 20.30; hol: BJC; mennyi: 3500 Ft; további információ

július 7.

Dalok a Kispipából

Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar estje Seress Rezső szerzeményeiből.

mikor: 20.00; hol: Óbudai Társaskör; mennyi: 3000 Ft; további információ

Muzsika a kertben

július 8.

Sonidos de la Tierra

A paraguayi főváros (Asunción – magyarul: Feltámadás) filharmonikus zenekarának vezető karmestere, Luis Szarán a külvárosi szegénynegyedekben csellengő fiataloknak alapított zeneiskola-hálózatot jezsuita támogatással, ahol önkéntes zenetanárok igyekeznek a hátrányos szociális helyzetű gyerekeket a komolyzene segítségével megszelídíteni – nem ritkán bádogdobozokból, vagy műanyag flakonokból tákolt hangszereken játszva. A legkiválóbb növendékeket tömörítő együttesek évről évre felkerekednek, hogy a jezsuita missziós hálózat segítségével Európában is megmutassák különleges tehetségüket, illetve a jezsuita redukciók és a paraguayi őslakosok zenei hagyományaiból táplálkozó repertoárjukat.

mikor: 19.30 (a szentmise keretében); hol: Jézus Szíve jezsuita templom; mennyi: ingyenes; további információ

V. Óbudai Blues Fesztivál

Hogy a blues 2017-ben is kösz-szépen-jól-van-státuszban él és virul itthon, olyan nagyszerű rendezvényeknek is köszönhető, mint az idén ötödik alkalommal, ezen a napon nekifutó fesztivál. A hét napos eseménysorozatban a kelet-európai blues leghitelesebb figurái keverednek világhírű művészekkel. Rögtön a nyitó napon Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor ünnepli 40. szülinapját allstars zenekarával, aki jelenleg a világ legismertebb magyar bluesgitárosa. Idén új helyszínekkel is bővül a fesztivál, ahol workshopokkal, hangszersimogatóval. filmekkel, utcazenés műsorokkal várják a rajongókat. Szerdán Bacsa Gyula, Nagy Szabolcs és Nemes Zoli zongorapárbaja, a brazil Igor Prado Band Annika Chambersszel, csütörtökön a szájharmonika magyar nagykövete, az Pribojszki Mátyás Band, a deep river blues világát továbbgondoló szerb-svéd Homesick Mac, a három bohém fiatalemberből és egy öreg kutyából verbuválódott, holland T-99, pénteken a brit blues nagykövete, Eddie Martin, a tiszteletbeli magyar bluesman Ripoff Raskolnikov, valamint a texasi roadhouse blues-bajnok Memo Gonzalez & The Özdemirs lép fel.

mikor: július 8-14.; hol: Kobuci kert; mennyi: 3000 Ft (napijegy), 10.000 Ft (hetijegy); további információ

Ingyenes minikoncertek töltik meg Budapestet

július 9.

HUNGAstRY, II. Magyar Fesztivál

Könnyű-, népzenei és jazzkoncertek, táncelőadások és gyermekprogramok várnak minden érdeklődőt. A kézműves vásáron a magyar gasztronómiával és iparművészeti termékekkel, ajándéktárgyakkal is megismerkedhetnek a látogatók. Az animációs sátorban egész napos interaktív kísérőprogramokra kerül sor: Rubik-kocka verseny, hangszerbemutató, mesefilmvetítés, érdekes közéleti, kulturális beszélgetések, könyvbemutatók lesznek. A rendezvény ideje alatt megtekinthető lesz a Széchenyi István életművét bemutató „Vízióból tettek” című kiállítás is. Az esemény szervezője Magyarország Állandó képviselete az Európai Unió mellett.

mikor: július 8. és 9. 12.00-22.00; hol: Brüsszel, Cinquantenaire park; mennyi: ingyenes; további információ

Egy kihagyhatatlan nyári brüsszeli kiállítás

Shakespeare-szonettek és -dalok

William Shakespeare szonettjeit és egyéb munkái aktuális zenei környezetben, a Shakespeare Fesztiválon.

mikor: 18.00; hol: Gyulai Várszínház; mennyi: 1800 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!