Papageno Radio
Papagenda Programajánló - 2017. augusztus 14-20.

Programajánló – 2017. augusztus 14-20.

Országjárás ezen a héten is a zenei és összművészeti fesztiválok jegyében Kaposvártól a Zemplénig, Debrecentől Kismartonig.

augusztus 14.

Papageno-klasszikusok a Szigeten

25 éves a Sziget, 15 éve van önálló klasszikus zenei színpad, ami az idei évtől Papageno Klasszikus, Opera és Jazz Színpadként található meg. Részletes program és információ a fellépőkről blogunkban olvasható.

mikor: augusztus 9-16.; hol: Sziget Fesztivál

augusztus 15.

Ügyes kis hazugságok

Kinek ne lennének titkai? Így van ezzel Billy, a szépreményű amerikai fiatalember – látszólag egyenes előtte az út, ügyesen építi a karrierjét, szépen élnek csinos feleségével és a kisbabájukkal. Idilli hétköznapjaikat Billy ügyes kis hazugságokkal párnázza ki, ám onnantól kezdve, hogy a semmitmondó beszélgetéseket tarkító apró füllentések összeadódnak, és egyetlen súlyos hazugsággá dagadnak, a kis család békessége veszélybe sodródik. A Tony-díjas Joe DiPietro pergő komédiája könnyed szórakozást ígér, de sokkal több annál. Miközben szellemesen mond ki csípős igazságokat, végül ráébreszt: időnként nem is olyan nagy baj, ha hagyjuk, hogy eltitkolt gondolatainkat, elhallgatott érzéseinket elsöpörje az őszinteség döbbenetes ereje. A Madách Színház előadásában Balla Eszter és Nagy Sándor.

mikor: 20.00 (augusztus 14. is); hol: Nagyerdei Szabadtéri Színpad, Debrecen; mennyi: 3400-4900 Ft; további információ

augusztus 16.

Vár a Kaposfest!

augusztus 17.

Zemlényi Eszter és az Ábrahám Consort koncertje a Zempléni Fesztiválon

Gazdag és színes programkínálat a Zempléni Fesztiválon

augusztus 18.

Köztársaság

Hogyan lép valaki a zsarnokság útjára? Milyen motivációi vannak egy rettegett uralkodónak? És végül, milyen köztársaság lesz az övé? Ezekre a kérdésekre fókuszál Szálinger Balázs drámája, amelyet 2016-ban Zsámbékon Horváth Illés állított színpadra Sediánszky Nóra dramaturg segítségével, Gáspár Tibor, Takács Géza, Nagy Mari és Pál András főszereplésével. Aki lemaradt, vagy újranézné, idén is van rá alkalma.

mikor: 20.00; hol: Zsámbéki Színházi Bázis; mennyi: 1500-2500 Ft; további információ

augusztus 19.

Sharon Kam és a Haydn Filharmónia koncertje

Piknikezzen Sharon Kammal!

augusztus 20.

Mesterségek ünnepe

Kézművesség, zene, tánc, minden, ami hagyomány. Vásár, színpadi produkciók, gasztronómia.

mikor: augusztus 17-20.; hol: budai vár; mennyi: életkortól és jegy-/bérlettípustól függő; további információ

Gödi Barokk Napok

A „Belépés családostul” kulturális programsorozat nyári időszaka két barokk zenei és egy jazz koncerttel zárul. A gödi kötődésű, lassan 10 éve az Egyesült Államokban élő orgonaművész- zeneszerző, Karosi Bálint saját szerzeménye – Csembalóverseny (2017) – ősbemutatóként hangzik el a gödi Szent István-templomban.

mikor: augusztus 20.; hol: Szent István–templom, Göd; mennyi: életkortól és jegy-/bérlettípustól függő; további információ

Öröm-ünnep Bogányi Gergellyel és a Virtuózokkal

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!