Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. november 27.-december 3.

Programajánló – 2017. november 27.-december 3.

Vége a novembernek, kezdődik az év utolsó hónapja: előttünk az advent, közeledik a Kodály-születésnap. Továbbra is világsztárok adják egymásnak a koncerttermek kilincsét, és kísérletező hajlamú hazai legjobbjaink sem pihennek.

november 27.

Zongorista generációk: Kortárs reflexiók

- hirdetés -

Balázs János

- hirdetés -

Balázs János két éve Dubrovay László összes zongoraművét feljátszotta korongra, amely a Fonó kiadásában jelent meg. A kiadvány igazi kuriózum lett a lemezpiacon a kortárs zene kedvelői számára. A cím persze csak az adott pillanatban volt igaz, hiszen a termékeny szerző azóta újabb műveket írt, amelyek még kiadásra várnak. A Liszt- és Prima-díjas zongoraművész most ezek közül, valamint a már megjelent albumról válogat Fonó-béli koncertjén, ahol már több ízben lépett fel családias hangulatú, beszélgetős koncerteken. Vendégünk lesz Jávorkai Sándor (hegedű) és Jávorkai Ádám (cselló), akik számára Dubrovay László komponált egy hegedű-cselló duót.

mikor: 19.00; hol: Fonó; mennyi: 1500/2000 Ft; további információ

november 28.

Palojtay János és Pozsár Máté koncertje

Pozsár Máté a Grencsó Kollektívában és az AMP-ben edződve már régi motorosnak számít a jazzben és a szabadzenélésben, Palojtay János viszont a klasszikus zenében van igazán otthon, nem oly rég óta kezdte érdekelni a teljes, szabad improvizáció műfaja. A két zenei világ találkozása zenésznek és hallgatónak is izgalmas kihívás lesz.

mikor: 20.00; hol: Lumen kávézó; mennyi: ingyenes (adomány: 1000 Ft); további információ

november 29.

Kent Nagano és a Hamburgi Filharmonikusok

Kent Nagano (fotó: Felix Broede)

Német komolyság és német derű a D-dúr hangnem jegyében: a II. szimfónia és a Hegedűverseny a hamburgi születésű Johannes Brahms életművének súlyos, de életvidám részéhez tartozik. Akik megszólaltatják a tisztelgéssel felérő műsort: a szülőváros zenekara.

mikor: 19.30; hol: Müpa; mennyi: 4900–16.900 Ft; további információ

november 30.

Pécs Hangjai Budapesten

A PTE MK Zeneművészeti Intézetének kamarakoncertjén fellépnek az intézmény művésztanárai és hallgatói. Meghívott vendég: Francesca Provissionato mezzoszoprán.

mikor: 19.30; hol: Vigadó; mennyi: 2900 Ft; további információ

december 1.

Boldoczki és a Prágai Filharmónia

Az 1994-ben Jiří Bělohlávek kezdeményezésére létrejött Prágai Filharmónia két évvel ezelőtt három nagyszerű szólistát hívott meg a Rudolfinumban tartott koncertjére. A Milan Turkovičcsal és Szergej Nakerjovval közös trombitás gála akkori programját most a harmadik művész, Boldoczki Gábor idézi fel.

mikor: 19.30; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2900-6500 Ft; további információ

december 2.

Kodály: A Lukács – az Óbudai Danubia Zenekar koncertje

Óbudai Danubia Zenekar

A Lukács egy fogalom volt (van). Örkény István kilép a gőzből, az ajtóban nekimegy egy fiatalember, már majdnem elküldi melegebb tájakra, de hát Latinovits az, arra meg kár haragudni, a hideg vízben ott úszik a kis Kállay Feri, a kinti medencében meg a Tanár úr szokás szerint egyedül úszkál. Kodályt olyan morcos, magának való figurának képzeljük, mosolytalan, gyomorbeteg fajtájú embernek. Jó, akkor hallgassuk csak meg a műveit: azok nem hazudnak.

mikor: 19.00; hol: BMC; mennyi: 2500 Ft; további információ

december 3.

Auer Trió

A trió tagjai: Kováts Péter (hegedű), Varga István (gordonka) és Fülei Balázs (zongora). A koncerten három darab szerepel, Haydn C-dúr, Beethoven c-moll és Schubert Esz-dúr triója.

mikor: 18.00; hol: FUGA; mennyi: 1000/1500 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!