Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2017. december 25-31.

Programajánló – 2017. december 25-31.

Elérkeztünk az év utolsó hetéhez, az ünnepi hangulat és kirobbanó jókedv napjaihoz, programjaihoz. Opera, újcirkusz, jazz, népzene, különleges párosítások egyaránt szerepelnek összeállításunkban.

december 25.

Losers Cirque Company: Összeomlás

- hirdetés -

Összeomlás – újra és újra felbukkan, sokszor anélkül hogy tudatában lennénk. Életünk része, mindennapi élmény, amely tönkretesz és összeroppant. Ugyanakkor épít is, megedz és megerősít. Összeomlás nélkül nem lehet határokat feszegetni, előrébb jutni, átugrani a saját árnyékunkat. Az előadás alkotóit az érdekli, hogy mit tesz az összeomlás az egyénnel és a társadalom egészével. Hátat fordít a társadalom az összeomlott, összeroppant egyénnek? Kihasználja a helyzetet, amelybe került, vagy segítő kezet nyújt neki?

- hirdetés -

mikor: 20.00; hol: Müpa Sátor; mennyi: 1500 Ft; további információ

december 26.

Jónás Vera Experiment x MA•ZE show

A Jónás Vera Experiment különleges koncerttel zárja ezt az évet: az A38 Hajón a MA•ZE táncosaival és rengeteg extrával színesített showt varázsolnak a színpadra.

mikor: 20.00; hol: A38; mennyi: 1800/2300/2800 Ft; további információ

december 27.

Ami belefér! – Fonó év végi táncház

Az este filmvetítéssel kezdődik – “Ahol az utak véget érnek” címmel dokumentumfilm Kodoba Béla magyarpalatkai prímás életéről -, ezt az Üsztürü és a Tokos zenekarok koncertje követi, az estet pedig táncház zárja.

mikor: 19.00; hol: Fonó; mennyi: 1000 Ft; további információ

december 28.

Folklór-kalendárium a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel

A Táncoló tavasz a farsang végétől május végéig tartó tavaszi ünnepkör magyar népszokásai mellett hazánk sokféle nemzetiségének hagyományos táncait, dalait, viseletét, nyelvét és szokásait is bemutatja. A Téli tánc a téli ünnepkör szokásait, a szürettől a farsang végéig tartó időszakot öleli fel. Látható lesz többek között a bodrogköziek farsang végi rabvágása, a mohácsi busójárás, a baranyai svábok farsangtemetése, a munkácsi zsidók purim szokása, a kalotaszegi „juhbemérés”, a palóc „kiszézés” és a locsolás szokása, a cigányok zöldágjárása, valamint a rábaköziek májusfaállítása.

mikor: 19.00; hol: Müpa – Fesztivál Színház; mennyi: 2500-4300 Ft; további információ

december 29.

Andrea Chénier – Anna Nyetrebkóval

Kétezer magyar operarajongó lehet tanúja Umberto Giordano operája diadalmas estéjének: aznap a világ ma legnagyobbnak mondott énekesnője, Anna Nyetrebko és férje, Yusif Eyvazov előadásában. Az énekesnő másodszor jár Budapesten, és először énekel teljes operát.

mikor: 19.00; hol: Erkel Színház; mennyi: 4000-19.500 Ft; további információ

december 30.

Egri János Jr Trió

A Free BJC Jam Session esteken  a  legismertebb  és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán  formációkat. A  kéőõ  éjszakába  nyúló  örömzenélések  alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen  felbukkanó  világsztárok és a legkülönbözőbb országokból  érkező  hobbizenészek  egyaránt csatlakoztak  az  elsősorban  vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

mikor: 22.30; hol: BJC; mennyi: ingyenes; további információ

december 31.

Az Amadinda és Presser Gábor koncertje

Amadinda

Az Amadinda és Presser Gábor hagyományos óévbúcsúztató–újévet köszöntő hangversenyeinek egyik legfőbb vonzerejét azok a produkciók jelentik, melyek ritkán, vagy soha nem hangzottak még el, vagy kizárólag egyszer, ez alkalommal hallhatóak. Az est vendége ezúttal a Szent Efrém Férfikar lesz, melynek tagjai kivételes hangi adottságokkal és zenei képzettséggel rendelkező énekesek.

mikor: 22.45; hol: Zeneakadémia; mennyi: 9000-17.500 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.