Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2018. január 29.-február 4.

Programajánló – 2018. január 29.-február 4.

Vizsgázó és feltörekvő fiataloktól sokszor bizonyított nagy öregekig, friss szerzeményektől örökzöldekig, Erdélytől Amerikáig – színes hét elő nézünk ismét!

január 29.

Etűd-vizsgakoncertek

- hirdetés -

Az Etűd Zeneművészeti Szakközépiskola tanulóinak koncertjén a feltörekvő generáció tagjai saját formációikkal mutatkoznak be. Az iskola falai közül olyan kiválóságok léptek ki, mint Fábián Juli, Vörös Niki, Csézy, Palya Bea, Pflum Orsi és Szőke Nikoletta, csak néhányat említve a legismertebb nevek közül.

- hirdetés -

mikor: 20.00; hol: BJC; mennyi: 1000/1400 Ft; további információ

január 30.

Az árnyék nélküli asszony

„Talán nem vagyok elsőrangú zeneszerző, de elsőrangú másodrangú zeneszerző vagyok” – nyilatkozta magáról Richard Strauss, az „utolsó nagy romantikus”. Az árnyék nélküli asszony az I. világháború alatt született; Hofmannsthal librettója freudi ihletettségű mű, tele erős szimbolikával felruházott szereplőkkel. Az operát Halász Péter zenei elképzelései keltik életre.

mikor: 18.00; hol: Müpa; mennyi: 800-5700 Ft; további információ

január 31.

Fonó Szerda táncház

A táncanyagban széki táncok, akik tanítanak: Fitos Dezső és Kocsis Enikő, Hajdú Flórián és Tóth Melánia, muzsikál az Ádám István Emlékzenekar. Az Utolsó Óra 20 Gálán fellép a Mocsi Zenekar.

mikor: 18.30-tól; hol: Fonó; mennyi: 1000 Ft; további információ

Ezt a népzenét magyar és román egyaránt magáénak érzi

február 1.

Jazz Showcase

Idén 11. alkalommal vonultatja fel a rendezvény a jelenlegi trendeket és kínálatot. A showcase-en előadók, produkciók, kiadványok mutatkoznak be a szakmai és az érdeklődő közönségnek, kapcsolatok épülnek, címek cserélődnek, hogy a zeneipar megújuljon mind regionális, mind helyi szinten. A délutáni koncerteken kilenc fiatal zenekar lép színre egy neves szakemberekből álló nemzetközi zsűri előtt, sőt, a közönség is szavazhat.

mikor: február 1-3.; hol: Müpa; mennyi: 2200-3200 Ft; további információ

február 2.

Kultúrházak éjjel-nappal

Kultúrházak éjjel-nappal: Helyben van a sokszínűség!

február 3.

Luka Okros zongoraestje

Luka Okros Londonban élő grúz zongorista, ihletett játékának köszönhetően ma nemzedékének egyik legígéretesebb művésze, akinek online-népszerűségét a több, mint 43 ezer Instagram-követő is tanúsítja. Az utóbbi két évben nyolc első díjat szerzett különböző nemzetközi zongoraversenyeken. Ezúttal Schubert, Chopin, Rahmanyinov és Liszt egy-egy művét játssza.

 mikor: 19.00; hol: Zeneakadémia; mennyi: 2800/3500 Ft; további információ

február 4.

Bernstein és az amerikai zene

1 nap, 10 zenekar, 11 koncert, 500 perc tiszta zene: a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 11. zenei maratonjának főszereplője Leonard Bernstein. A programban humoros és lelkesítő politikai nyitány, zsoltár, motetta, népszerű és ismert mű egyaránt szerepel. Felcsendül a Szimfonikus táncok a West Side Storyból, a Kennedy elnök özvegyének kérésére született drámai Mise néhány részlete, a Jeremiás próféta történetét feldolgozó I. szimfónia és egyik legkomolyabb társadalomkritikus operája, a Trouble in Tahiti is.

mikor: 10.30-21.00; hol: Müpa; mennyi: 990 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.