Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Kultúrházak éjjel-nappal: Helyben van a sokszínűség!

Kultúrházak éjjel-nappal: Helyben van a sokszínűség!

Február 2. és 4. között a művelődési intézmények ismét tárt kapukkal várják az izgalmas kulturális programokra szomjazókat. A 12. alkalommal megrendezendő Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat a Helyben van a sokszínűség gondolat jegyében világít rá arra, hogy a művelődési házak programjai kifejezetten szerteágazóak és innovatívak is lehetnek. 

A február 2. és 4. között zajló Kultúrházak éjjel-nappal gazdag programkínálata az esemény honlapján, illetve Facebook-oldalán böngészhető.

- hirdetés -

Kincskeresés, römiverseny, képregényalkotás és koncertlehetőség – csak néhány rendezvény az idei színes programkínálatból. A hagyományos táncházak, népzenei és néptánctalálkozók, farsangi programok mellett például a kínai festészet remekeit megidéző kínai táncelőadás vár Százhalombattán, a „lehet-e játék a technika” kérdést a pécsi legórobot-programozás és a kecskeméti rajz- és animációsfilm-iskola műhelyfoglalkozásán feszegethetik az érdeklődők.

- hirdetés -

Közösségi programokban sem lesz hiány, hisz kincskereső játékokra, bridzspartyra, pingpongmaratonra és akár csocsóbajnokságra is benevezhetnek kezdők és haladók. Tapasztalták már a kötöttségek nélküli örömzenélés élményét? Ha valaki még nem, vagy épp ellenkezőleg: újból szeretné ezt átélni, a Csillaghegyi Közösségi Ház Open-stage színpada felé kell venni az útirányt.

Kultúrházak éjjel-nappal – HUPÁKÓC

A programkínálat hírességekben is bővelkedik: az idei rendezvénysorozat résztvevői lesz Nyáry Krisztián és Jakupcsek Gabriella, valamint olyan korabeli hírességeket is megidéznek az események, mint Sissi, Csinszka, vagy akár a 60-70-es évek Táncdalfesztiváljainak fellépői.

A művelődési házak természetesen a gyerekekre is gondoltak: Balatonkenesén, Székesfehérváron és Vokányban a 8-12 éveseket pizsipartira hívják, a vizuális élményekért rajongó kicsik és nagyok pedig semmiképp ne hagyják ki a pécsi KépRegények Fényjátékát, ahol nemcsak nézni, de képregényt alkotni is lehet.

Aki csak szemlélődni szeretne, az is talál érdekességeket ebben a három napban, számtalan tárlat látható ekkor: Kecskeméten textilszobor-kiállítás, ahol egy új alkotási technikával is meg lehet ismerkedni, vagy a hajdani Újpest nosztalgikus világát idéző miniatűrök kiállítása a Magyar Miniatűr Műhely prezentálásában.

 

A versengésre vágyókra is gondoltak a szervezők: a #vanképedhozzánk? fotópályázat az intézmények mellett a nagyközönségnek is szól, és a közművelődési intézmények rendezvényein készült fotókkal lehet pályázni. A pályázati kiírások az esemény hivatalos honlapján olvashatók.

A rendezvény Facebook-oldalán szelfiversenyen lehet részt venni: a legtöbb lájkot begyűjtő egyéni „versenyző” egy hétvégi pihenést nyer, a legtöbb képen szereplő művelődési ház 100 ezer forint értékű, műszaki cikkek vásárlására jogosító utalvánnyal gazdagodik.

A fotók a 2015-ös Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton készültek.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.