Papageno Radio
- hirdetés -
Papagenda Programajánló - 2018. január 8-14.

Programajánló – 2018. január 8-14.

A hét legnagyobb eseménye egy születésnap: tízéves a Budapest Jazz Club. De igazán ütős vonós és pengetős koncertajánlataink is vannak!

január 8.

A zongoránál: Darvas Ferenc

- hirdetés -

Darvas Ferenc ismét eljön az Óbudai Társaskörbe, lehet megint köré ülni, régi dallamokat, slágereket, történeteket hallgatni, és lehet vele énekelni a kedvenceket.

- hirdetés -

mikor: 19.00; hol: Óbudai Társaskör; mennyi: 1000 Ft; további információ

január 9.

Baráti Kristóf és az Óbudai Danubia Zenekar

A Kossuth- és Liszt-díjas Baráti Kristóf egyes felmérések szerint a világ legkeresettebb hegedűvirtuóza. Pályája fontos állomása volt a moszkvai Paganini Verseny fődíja, amelyet az ezúttal is elhangzó Paganini-mű előadásával nyert el. Az est második felében a hegedűirodalom egyik legmeghatározóbb műve, Csajkovszkij D-dúr koncertje hangzik el.

mikor: 19.30; hol: Müpa; mennyi: 3900–12.900 Ft; további információ

január 10.

Szakcsi Jr Trio és ingyenes jam session

10 éves a BJC! – különszám

Rákészülésnek a 12-13-i BJC-születésnapra egy, illetve két hétközi koncertet ajánlunk. A Szakcsi Jr. (zongora), Lakatos Pecek Krisztián (bőgő) és Balázs Elemér (dob) összeállítású triót árnyalt zenei virtuozitás és kivételes improvizációs tehetség jellemzi. A koncertet követően a jazzrajongó közönséget örömzenélés várja, ezúttal a Kalmár Zoltán Trióval.

mikor: 20.00, illetve 22.00; hol: BJC; mennyi: 1600/1200 Ft, illetve ingyenes; további információ

január 11.

Drums, drums, drums

Az Ütős kis este fő attrakcióját Vajda Gergely Drums, drums, drums című műve jelenti, de a hazai premier mellett más, különleges hangvételű 20. századi kompozíciók is elhangzanak. A vonós zenekarra komponált Concerto in D Igor Stravinsky amerikai korszakának első „lenyomata”, Hindemith Koncertzenéje pedig egy vonószenekarrá növelt vonósnégyes egyedülálló megszólalása.

mikor: 19.00; hol: Kodály Központ (Pécs); mennyi: 1100-3990 Ft; további információ

január 12. 

Nobles-sentimentals-lyriques – Koltai Katalin koncertje

Koltai Katalin: „Szükségem van alkotói jelenlétre is a zenélésben”

Koltai Katalin gitárestjének címe Ravel és Grieg egy-egy zongorára írt ciklusára utal (Ravel: Nemes és érzelmes keringők; Grieg: Lírai darabok). A karakterdarabokból felépülő program a latin-amerikai gitárköltészet európai zenei gyökereit kutatja.

mikor: 18.00; hol: BMC Könyvtár; mennyi: ingyenes; további információ

január 13.

Népzenész bál

A Fonót januárban hagyományosan ezzel a hatalmas mulatsággal nyílik. A műfaj évadnyitó ünnepén a Heveder Zenekar muzsikál, de a szokások szerint megfelelően mindenki kedvére muzsikálhat. Legyen ez az este a zenészeké, de táncosok, közönség, mulatók nélkül mit sem ér a muzsika: a korábbi évekhez hasonlóan minden táncos, táncházas, nem táncos és nem táncházas érdeklődőt is várnak szeretettel.

mikor: 20.00; hol: Fonó; mennyi: 1000 Ft; további információ

január 14.

Oberon

Weber 1824-ben felkérést kapott a Covent Gardenből egy új opera megkomponálására, és bár orvosa figyelmeztette a zeneszerzőt az utazással járó kockázatra, Weber fontosabbnak tartotta családja anyagi szempontjait, és elfogadta a meghívást. A londoni intendáns két témát kínált neki: Faust és Oberon története közül Weber ez utóbbit választotta. A bemutató sikere elsöprő volt, ám az erőltetett próbafolyamat során Weber egészsége még jobban megrendült, és már nem tudott visszatérni Németországba. Hiába a nehéz körülmények és a sürgető idő, mégis úgy tartják, hogy legszebb dallamait ebben az operájában alkotta meg. Az évad különlegességének ígérkezik a koprodukció: keretében a Kolozsvári Magyar Opera hosszú idő után újra bemutathatja Budapesten az Oberont, amely Selmeczi György rendezésében kerül színre.

mikor: 19.00; hol: Erkel Színház; mennyi: 1200-5700 Ft; további információ

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.