Papageno Radio
Promóció Pályatársak is zenélnek Temesi Berci harmadik albumán

Pályatársak is zenélnek Temesi Berci harmadik albumán

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Harminchat zenészbarát közreműködésével debütált az Artisjus-díjas Temesi Berci harmadik szólóalbuma. A dalok születéséről kérdeztük a szerzőt:

“Az alkotásban eltelt húsz év alatt megélt barátságok, szakmai kapcsolatok, alkotás, emberi értékek inspiráltak.

Rengeteg csodás muzsikussal hozott össze a sors: 94 nagylemezen, több mint 150 előadóval dolgozhattam együtt.

Szerettem volna megpecsételni a zene által kapott baráti szálakat, vagy adott esetben egy-egy dallal tisztelegni az általam mélyen tisztelt művészeknek.”

Temesi Berci – III.

Az 12 számot tartalmazó, egyszerűen csak III. címet viselő korongon olyan zenészkollégák is közreműködnek, mint Lombos Márton, Nagy Laci Gitano, Berkes Olivér, Oláh Gergő, Éliás Jr, Kálmán Tamás, Ferencz Péter Peet, Vavra Bence, Veres Mónika Nika, Szolnoki Péter és a gitárlegenda, Tátrai Tibor.

“Számomra ő a legnagyobb. Energia. Szellemiség. Nyers erő. Zene. Sosem feledem azokat a pillanatokat, mikor egy színpadon állhattam vele. Belegondolni is hátborzongató, mindig is szerettem volna vele egy lemezen dolgozni.”

Az album másik érdekessége egy, a hazai basszusgitáros szcéna több generációján átívelő dal, a ‘77-es jazz bass.

“Számomra ez az album egy kultúrmisszió része, melyet sok éve igyekszem létrehozni.

Nagyon büszke vagyok a kollégáimra, ezért szerettem volna egy basszusgitáros barátságot megpecsételő dalt írni. Póka Egon, Szappanos György, Horváth Pluto József, Megyaszay István, Máthé Laci, Gudics Martin, Domján Gábor (Muriel), Anga-Kis Miklós (USEME), Laczik Ferenc (Beatrice), Fehérvári Attila (Black-Out, Special Providence) vettek rész ebben a rendhagyó összefogásban.”

A Hangfoglaló Program mentoraként is dolgozó művész 2018-ra is tartogat terveket: megjelenteti nyomtatott formában Elégedettség című motivációs könyvét, februárban egy big band hangszerelésű nagykoncertet ad, majd egy zenés dokumentumfilmmel készül. Idén legközelebb december 29-én örömzenél majd muzsikus barátaival a balassagyarmati Jazz Fesztivál főzenekaraként.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X