Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Kafka, Bulgakov és Rilke ihlette Pavlovits Dávid szerzői estjét

Kafka, Bulgakov és Rilke ihlette Pavlovits Dávid szerzői estjét

Pavlovits Dávid gitárművész-zeneszerző, akinek alkotásait több intézmény vizsgaanyagként szerepelteti február 28-án ad szerzői estet az Óbudai Társaskörben.

- hirdetés -

Az est címadó darabja „Slept, awoke, slept, awoke” egy vonósnégyes, amely az isztambuli Kodály Fesztivál felkérésére készült 2017 nyarán. A cím egy Franz Kafka naplóbejegyzésből származik: „Geschlafen, aufgewacht, geschlafen, aufgewacht, elendes Leben”, ami magyarul körülbelül

„Elaludtam, felébredtem, elaludtam, felébredtem, hitvány egy élet”,

- hirdetés -

viszont németül az nem derül ki, hogy egyes szám vagy többes szám első személyről, esetleg általános alanyról van-e szó. Kafka, Bulgakov, Gogol, Rilke és Bukowski egyaránt meghatározó élmények a szerző életében, hatásuk a szerzői est művein félreismerhetetlenül hallható lesz.

A szerzői est a 19. Szeged International Guitar Festival előeseménye. A koncertre ide kattintva válthatja meg jegyét!

A hangverseny alkalmával közreműködik Csáki András, Girán Péter, Zoltai Döme, Hart Gábor, Bozsóki Gergely, Fellegi Dávid, az Ad libitum Vonósnégyes és a Tritonus Gitártrió.

Miért lenne elítélendő, ha egy fiatal könnyűzenét játszik?

Pavlovits Dávid Artisjus-díjas gitárművész-zeneszerzőt nemzetközi és hazai szinten is a legtöbbet játszott magyar gitáros zeneszerzőként jegyzik. Szólistaként Európa, Afrika, Közel-Kelet, Ázsia és Amerika több mint 30 országában fellépett, ő volt az első magyar gitáros, aki szólóestet adott a New York-i Carnegie Hallban, a Kairói Operházban és a Shanghai Konzervatóriumban.

Műveit a Ricordi&Co. mellett rendszeresen a kanadai Doberman/Yppan adja ki. A londoni Trinity College 2017 óta a kötelező vizsgaanyag részeként szerepelteti Pavlovits Dávid prelűdjeit. Gitárzenekari műveit 2018-ban Dél-Koreában, Új Zélandon, Angliában, Kínában és Oroszországban is játsszák.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.