Papageno Radio
Promóció Ősbemutatóval indítja legújabb sorozatát az Anima Musicae

Ősbemutatóval indítja legújabb sorozatát az Anima Musicae

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Maxim Rysanov világjáró brácsaművész március 8-án az Anima Musicae Kamarazenekar vendégeként többek között Dobrinka Tabakova Rysanovnak dedikált Szvit régi stílusban című művét játssza a MOM Kulturális központban.

A Rameau emlékének ajánlott mű egy képzeletbeli 18. századi udvarba enged bepillantást, holdfényben tündöklő rózsakertet, tükrös folyosókat, kintornás muzsikust és egy vadászatot vizionálva a hallgató elé.

Anima Musicae fotó: Orbán Gellért

Rysanov karmesterként is bemutatkozik az együttes élén, akikkel repertoárjuk egyik sarokkövét, Bartók Divertimentóját, valamint egy magyarországi bemutatóként elhangzó művet, Pēteris Vasks „Voices” című vonósszimfóniáját is előadják. Vasks utopisztikus zenéje a természet, az élet és a lélek hangjait festi meg művében, amely 27 év után először csendül fel itthon.

A koncertre ide kattintva válthatja meg jegyét.


A kamaraegyüttes sorozatának vendége ezt követően Giovanni Guzzo hegedűművész lesz, aki március 26-án igazi zenei csemegéket kínálva lép színpadra az együttessel.

Giovanni Guzzo fotó: Magnus Contzen

Elhangzik Arvo Pärt Fratres című műve, Schubert Rondója és a legendás hegedűművész, Fritz Kreisler Vivaldi stílusában komponált hegedűversenye is. Az est második felében Guzzo az együttes koncertmestereként is bemutatkozik Dvořak lélekgyönyörködtető szerenádjában.

További információ ide kattintva.

Promóció

X
X