Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Friss bérletek, régi ismerősök a Concerto Budapest új évadában

Friss bérletek, régi ismerősök a Concerto Budapest új évadában

A koncertélet hazai és külföldi csillagai a pódiumon, gazdag és változatos repertoár, teltházas koncertek és izgalmas művészi vállalkozások – ez mind elmondható volt a Concerto Budapest elmúlt évadáról, s a zeneigazgató, Keller András irányításával a jövő szezon is ilyennek ígérkezik.

- hirdetés -

Visszatér a zenekarhoz a zongora kiismerhetetlen virtuóza, Borisz Berezovszkij, „a nagy orosz zongorista tradíció igazi örököse”-, aki ezúttal a zongora mögül dirigálja is a zenekart. Most először lesz a Concerto Budapest vendége a zongora másik szláv nagysága, a kivételes Rachmaninov-előadó, Andrej Korobejnyikov. A vonós világsztároknak pedig egész sora érkezik. A fantasztikus brit csellista, Steven Isserlis két koncerten is fellép majd, hogy Schumann- és Saint-Saëns-versenyművet játsszon az együttessel.

Hegedűhangja szenvedélyes, bátor és felvillanyozó, ugyanakkor lefegyverzően meleg és kedves

- hirdetés -

– méltatta a The New York Times Isabelle Faust játékát, s a lelkes kritikákból éppígy kijutott másik hegedűs vendégművészünknek, Nikolaj Znaidernek is, aki ezúttal karmesterként lép a színpadra. Mendelssohn oly népszerű e-moll hegedűversenyének szólistájául a nagy jövő előtt álló, fiatal Clara-Jumi Kangot hívta meg Keller András. A hegedűsként is világhírű norvég muzsikus, Arvid Engegård pedig épp két év elteltével ismét karmesterként áll majd a zenekar élén, s ünnepelt honfitársa, Henning Kraggerud, a zeneszerző-hegedűművész is visszatér.

Megalakult a Ligeti Ensemble

A magyar zenei élet büszkeségei, állandó a Concerto állandó játszótársai jövőre is itt lesznek. Perényi Miklós, Ránki Dezső, Várjon Dénes és Bogányi Gergely fellépnek majd a 2018-19-es koncerteken csakúgy, mint Medveczky Ádám, Takács-Nagy Gábor és Héja Domonkos, s mint kortárs programok nélkülözhetetlen alkotótársa, Rácz Zoltán, de együtt muzsikálnak majd az ifjú Ránki Fülöppel és Berecz Mihállyal is. Haydn A Teremtés című oratóriumát Rost Andrea, Sebestyén Miklós, Rab Gyula és a Purcell Kórus tolmácsolásában hallhatja majd a közönség.

A már ismert és népszerű bérletek, a #Volumenek, a #Favoritok, a #Magyar Kincsek és a #Manó mellett most a világhírű vendégművészek válogatását kínáló #Csillagok és #Géniuszok bérleteket is ott találják. (A tavalyi #Zongoracsillagok bérlet a #Csillagok bérletre, a #Tradíciók+ a #Géniuszok bérletre újíthatók meg.)

A bérletek előrendelése 2018. április 9-én, az elővásárlás április 18-án kezdődik. Az interneten és jegyirodákon keresztül 2018. április 23-tól válthatók a bérletek.

Előző cikk🎠
Következő cikkDa capo, avagy ez történt a héten

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.