Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Válogasson az Óbudai Társaskör sokszínű májusi programkínálatából!

Válogasson az Óbudai Társaskör sokszínű májusi programkínálatából!

Májusban is műfaji sokszínűség várja a vendégeket az Óbudai Társaskörben.

- hirdetés -

Óbuda Napja alkalmából május 4-én 19:00-tól Gustav Rivinius és a Szigeti Quartet adja elő Schubert műveit. Gustav Rivinius világhírű csellóművész karrierje egy moszkvai versenygyőzelemmel indult.

1990-ben mindmáig egyetlen német csellistaként megnyerte a legendás Csajkovszkij Versenyt.

- hirdetés -

Az azóta nagy karriert befutott művész szólista tevékenysége mellett tanít a Saarbrückeni Zeneakadémián és a Maastrichti Konzervatóriumban. Szívesen kamarazenél a legjobbakkal. Most a legendás magyar hegedűs nevét viselő Szigeti Quartetet választotta partneréül, melynek tagjai: Nagao Haruka hegedűs, Stankowsky Nóra hegedűs, Ludmány Dénes brácsás, Rózsa Richárd csellista.

Szigeti Quartet – forrás: facebook.com/szigetiquartet

A belépés ingyenes.

Hogyan szólal meg Vivaldi zenéje olyan hangszereken, amelyek az ő idejében még nem is léteztek? És mi mindenre képesek ezek a hangszerek a modern zenében? Zenetörténeti kalandozásra hívja a közönséget korszakok és műfajok között a május 6-án, 19:00-tól Ifjú hangszerek a régmúlt és a jelen zenéjében című koncert, ahol Bazsinka József Liszt-díjas tubaművész, a Budapesti Fesztiválzenekar tagja, Dr. Ivanyickaja Irina zongoraművész, az ELTE tanára, Ifj. Dr. Bazsinka József Junior Prima Díjas tubaművész, az In Medias Brass tagja, Bazsinka Mihály szaxofonművész, a Bazsinka Mihály Quartet vezetője és Herboly László ütőhangszeres művész, a Budapesti Fesztiválzenekar tagja fog együtt színpadra lépni.

Bazsinka József – forrás: ÓTK

Belépőjegy: 1400 Ft, diákjegy: 700 Ft

A koncertet a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

A program műsorvezető-szerkesztője Becze Szilvia.

Május 10-én 19:00-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszakának hallgatói olasz, orosz, német, magyar nyelven fognak énekelni. A tanszék idén három esten mutatkozik be az Óbudai Társaskörben. Első koncertjükön februárban a megújult kamarazenei képzés Recitativo és Kamarazenei Csoportja lépett fel. Most belehallgathatunk, belenézhetünk a BA ének szakos hallgatók Színpadi Gyakorlat képzésének műsorába.

Mozart, Muszorgszkij, Kacsóh Pongrác és mások dalait zongorán kíséri: Termes Rita.

A szerencsés hallgatók tanára Szinetár Miklós, akinél talán senki sem tud többet itthon az operajátszásról. A kiváló rendező kétszer is volt az Operaház főigazgatója, és ahogy ő maga mondja: „Guinness-rekord vagyok: 65 évet rendeztem és 51 évig tanítottam megállás nélkül, összesen 196 tévé-, film- és színházi rendezésem volt 14 ország 20 városában.”

Belépőjegy: 1400 Ft, senior és diákjegy: 700 Ft

A program társrendezője a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének Tanszéke.

Pete Churchill világjáró énekes-zongorista, pedagógus (londoni Royal Academy of Music, brüsszeli Conservatoire Royal), zeneszerző, kórusalapító, karvezető. Őt hallgatva az ember pillanatok alatt közel kerül a jazz, a harmóniák és a ritmusok világához. Különleges alkalom, hogy Londonból Budapestre jön, és közös koncerten hallhatjuk – a szintén énekes-zongorista – Mózes Tamarával.

Pete Churchill és Mózes Tamara – forrás: ÓTK

A két zenész Belgiumban találkozott néhány éve, Tamara zongorista-énekes előadóként Pete Churchill-nél képezte tovább magát, és egyik legnagyobb mesterének tartja. A közös estén május 11-én, 19:00-tól olyan műsorral állnak a budapesti közönség elé, melyben mindketten énekelnek – olykor külön, olykor közösen –, zongoráznak, és a jazz feldolgozások mellett saját szerzeményeikből is játszanak. A koncert második felében a duóhoz bőgő és dob is társul, két nagyszerű zenész Benkó Ákos (dob) és Sárkány Sándor (bőgő) személyében.

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Május 17-én., 19:00-tól utazást tehtünk a jazz világába. A Budapest Ragtime Band vendége László Attila Liszt-díjas jazzgitáros, zeneszerző lesz ezen az estén, ahol László Attila szerzeményei és jazz örökzöldek hangzanak majd el.

Budapest Ragtime Band – forrás: facebook.com/budapest.ragtime.band/

A kiváló jazz-zenész az építészmérnöki kar elvégzése után gitártanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola jazz tanszakán kezdte Babos Gyula növendékeként 1977-ben. A jazz-konzervatórium elvégzése után élvonalbeli magyar együttesekben játszott. 1975-ben megalapította a Kaszakő nevű együttesét, melynek eredeti hangvételű zenéjét 1983-ban az Édenkert című lemezen is rögzítették. 1980-tól 1988-ig a Magyar Rádióban dolgozott stúdiózenészként. 1985-ben Tony Lakatossal alakította meg a Things nevű formációt, amely hét éven keresztül működött. 1987 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára és big bandjének vezetője. 1999-ben megválasztották a Magyar Jazz Szövetség elnökévé, amely tisztséget 2005-ig töltötte be.

László Attila – fotó: Déri Miklós

Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft

Támogató: Budapest Főváros Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma

A mediterrán napfény mindig vérpezsdítően melenget, akár tavaszi, akár nyári, mely ezúttal olasz, francia, spanyol áriák és dalok közvetítésével érkezik Óbudára. Tavaszbúcsúztató és nyárköszöntő műsort hallhatunk május 25-én, 19:00-tól.

Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft

Támogató: Budapest Főváros Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma

Közreműködik:

Kun Ágnes Anna, Gulyásik Attila – ének

Miklósi Anna színész, énekes

Kassai Franciska előadóművész

Neumark Zoltán – zongora

Szerkesztő, műsorvezető: Baranyi Ferenc

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.