Papageno Radio
Promóció Lovasi András: Tűzijáték délben – lemezbemutató koncert – Játék

Lovasi András: Tűzijáték délben – lemezbemutató koncert – Játék

Tizennyolc évvel az első szólóalbuma (Bandi a hegyről, 2001) után, 2019 januárjában jelentkezett a másodikkal Lovasi András, aki pedig folyamatosan írta rá a dalokat, csak aztán elkérték mások, sok közülük egy Kispál-, később egy Kiscsillag-lemezen landolt. Végül csak a legszemélyesebbek maradtak, pont egy albumnyi dal.

„Az eredeti koncepció az volt, hogy írok egy dalt négyéves koromból, amikortól állítólag az első emlékeink datálódnak, aztán egyet egy kilencévesen átélt élményemről, és így tovább, ötévente egy dal, míg el nem érünk a mostani életkoromig. Aztán végül annyi dal lett, hogy kicsit előre is szaladtam az időben. Az album hangszerelése minimalista lesz, nem akarom, hogy nagyon hasonlítson a zenekari dolgaimra.

Személyességét azzal is próbálom megtartani, hogy egy-egy dalban a főszereplő a zongora vagy az akusztikus gitár és az ének, szóval minél csupaszabbra szeretném hagyni a dalokat, mindig csak annyi kiegészítő hangszerrel, amennyit feltétlenül igényel, és hogy számomra is izgalmas maradjon az előadása, mert én azért mindig jobban érzem magam, ha másokkal együtt állhatok színpadra. Így lesz ez Óbudán is. Lesz néhány kedvencem az előző, 2001-es lemezről, de válogatok olyan Kispál és a Borz-, Kiscsillag-dalokból is, amelyek személyesebb hangúak, és végül lesz egy-két feldolgozás általam nagyra becsült előadóktól is.”

november 9. – 19.30

Óbudai Kulturális Központ (1032 Budapest, San Marco u. 81.)

Műsoridő: 100 perc

Jegyár: 3900 Ft, 3500 Ft, 3200 Ft

Játsszon a Papageno.hu Facebook-oldalán. A kérdésünkre helyesen válaszolók között egy páros jegyet sorsolunk ki a november 9-i lemezbemutató koncertre (Óbudai Kulturális Központ, 19.30). A válaszokat posztunk alatt, kommentben várjuk október 13-ig.

Kérdés: Mi a címe Lovasi András első szólólemezének?

  • A) Tűzijáték délben
  • B) Ágy, asztal, TV
  • C) Bandi a hegyről

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!