Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció „Cimbalomvarázs” nyitja meg a III. Fővárosi Palotakoncertek sorozatot

„Cimbalomvarázs” nyitja meg a III. Fővárosi Palotakoncertek sorozatot

A Magyar Kamarazenekar február 9-én a Pesti Vigadóba invitálja a közönséget, ahol Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművésszel és Lisztes Jenő világhírű, virtuóz cimbalomművésszel ad különleges koncertet.

- hirdetés -

Harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel a házak történetét, érdekességeit. Ezúttal újabb különleges helyszínre, a Pesti Vigadóba kalauzolja el a zenekar az érdeklődőket.

Február 9-én este fél nyolctól virtuóz örömzenélésre számíthat a közönség a Magyar Kamarazenekarral, Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművésszel és Lisztes Jenő cimbalomművésszel.

- hirdetés -

Lisztes Jenő fiatal kora ellenére már meghódította tehetségével a világ legrangosabb koncerttermeit, többek között a New York-i Carnegie Hallt és a bécsi Musikvereint. Tizenkét évesen megnyerte a rangos Rácz Aladár Cimbalomversenyt, azóta pedig a világ élvonalába tartozó zenekarokkal és szólista művészekkel dolgozik együtt. Részt vett több hollywoodi sikerprodukció létrejöttében, a legutóbbi Sherlock Holmes című mozifilmben is az ő cimbalomjátéka hallható.

Magyar Kamarazenekar

A Magyar Kamarazenekar alapítója, koncertmestere és szólistája Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, aki közel ötvenéves pályafutása alatt a világ legpatinásabb helyszínein kápráztatta el a közönséget művészetével, és olyan világhírű partnerekkel lépett színpadra, mint Mischa Maisky csellóművész. Munkásságáért többek között Liszt-díjjal, Bartók–Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

A III. Fővárosi Palotakoncertek „Cimbalomvarázs” című nyitóestjén február 9-én 19:30-tól a Pesti Vigadóban elhangzik:

 

Vivaldi: A-dúr concerto

Vivaldi: A négy évszak – Tél

Brahms: V. Magyar Tánc

Brahms: VI. Magyar Tánc

Liszt: I. Magyar Rapszódia

Haydn: Quintetto concertant

Saint-Saëns: Bevezetés és Rondo capriccioso

Dinicu – Hora staccato

 

Jegyek kaphatók a Jegy.hu jegyiroda országos hálózatában 3990 Ft-os egységáron.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.