Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció III. Fővárosi Palotakoncertek - A Duna Palotában folytatódik a sorozat

III. Fővárosi Palotakoncertek – A Duna Palotában folytatódik a sorozat

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Pesti Vigadóban tartott, nagy sikerű nyitóest után a Magyar Kamarazenekar újabb két különleges helyszínre kalauzolja el a közönséget a Bánfalvi Vonósnégyes közreműködésével.

- hirdetés -

Harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit. Az idei nyitóestet a Pesti Vigadóban tartotta a zenekar Lisztes Jenő cimbalomművész közreműködésével. Március 7-én 18 órától a Duna Palotában folytatódik a programsorozat a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyesével.


A műsoron elhangzik:

Haydn: d-moll vonósnégyes „Quinten Quartet” Op. 76. No. 2.

Mozart: D-dúr Divertimento K. 136.

Schubert: Quartettsatz (c-moll) n. 12. D. 703.

Schubert: C-dúr vonósnégyes No. 4. D. 46.

A sorozat záróeseményére a Magyar Rádió Márványtermében kerül sor március 29-én 19 órától. A koncertet a Rádió is rögzíti, közvetíti.

A műsoron elhangzik:

  • Haydn: g-moll „Reiter” quartett Op. 74. No. 3.
  • Mozart: G-dúr vonósnégyes No. 14. K. 387
  • Borodin: D-dúr vonósnégyes No. 2.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

A Bánfalvi Vonósnégyes másodhegedűse Hegyi Miklós, brácsása Fülöp Levente, csellistája Éder György.

A Magyar Kamarazenekar tagjaiból alakult Bánfalvi Vonósnégyest Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész, a Magyar Kamarazenekar koncertmestere, szólistája vezeti. A hegedűművész évtizedekig az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt. Szólistaként és együtteseivel bejárta a világot, több mint hatvan lemeze jelent meg. Harminc éven át tanított a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának vezető beosztású oktatója. Művészeti munkásságáért többek között Liszt Ferenc-díjjal, két alkalommal Bartók-Pásztory-díjjal, valamint a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

Jegyek ide kattintva kaphatók. 

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X