Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció Terézváros napja: programkavalkáddal vár az E10 csapata!

Terézváros napja: programkavalkáddal vár az E10 csapata!

Hosszas csend után végre újra megtelnek élettel a hatodik kerület utcái. Az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér június 6-án újra megrendezi Terézváros napját! A szervezők idén – ha lehet – még nagyobb erőbedobással készülnek, hiszen jelenleg csak a közterületeken találkozhatunk korlátozások nélkül, szabadon.

A programok két helyszínen, két színpadon várják a kisebbeket, nagyobbakat és persze a felnőtteket is, ráadásul nem is akármilyen fellépőkkel. A délután háromkor kezdődő kulturális műsort Harsányi Bence, a Momentán Társulat tagja, a RögvEst estek sztárja vezeti sok humorral és improvizációval. Az egészen este kilencig tartó rendezvényt számos kvíz, nyereményjáték, meglepetés színesíti majd.

De nézzük a programokat! Amilyen kicsi a hatodik kerület, annyi történetet tartogat: a kulturális élet szinte minden ágazata bölcsőjének tudhatja Terézváros utcáit. Épp ezért a Hunyadi téren a program egy igazi nagyágyúval veszi kezdetét: négy órától Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és Fesztbaum Béla Jászai Mari-díjas színművész a múlt századi pesti kabaré halhatatlan jeleneteit idézi fel a nézők számára, míg Maczó Balázs művészettörténész a kabaré históriájába avatja be az érdeklődőket. A nevetés, no meg az új ismeretek szerzése garantált, és bizony érdemes figyelni, mert aki szemfüles, ajándékokban részesülhet!

Délután hatkor kezdődik a Farkas Gábriel Showband előadása. Gábriel kötődése Terézvároshoz nem új keletű: a Képzőművészeti Egyetemre járt festő szakra, 2000-től a Pesti Broadway-n, a Moulin Rouge-ban volt énekes konferanszié, és azóta második otthonának tekinti ezt a városrészt. A négy fúvóssal kiegészült showband ezen az estén elhozza Terézvárosba a leghíresebb magyar slágereket, amelyeket „a terézvárosi házmester is fütyül”.

Petruska András
Petruska András

A Hunyadi téri sorozatot este nyolctól az Eötvös10 klippályázatán döntős Petruska András koncertje zárja, akinek dalai egyaránt megállják helyüket nagy nyári fesztiválokon, valamint a világzenei, jazz vagy az irodalmi színtéren is. A Petőfi Rádión is sokszor játszott fiatal, energikus énekes-dalszerző számára fontos Terézváros: legújabb slágerében Kern András Lövölde tér című örökzöldjét dolgozta fel, amely szintén elhangzik az est során.

Mindeközben a Teréz templom melletti téren a gyerkőcöket várják változatos programokkal! Táncoló mamutok, száguldó manók, ijedős szuperhősök… A 15 órától színpadra lépő Iszkiri Zenekar dalaiban bármi megtörténhet: mese és a modern világ játékos könnyedséggel keveredik, így nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is remekül szórakozhatnak az előadáson.

A koncert után készségfejlesztő- és nyereményjátékokkal várják a gyerekeket, 16 órától pedig Kelle Botond bűvészműsorával varázsolja el a kicsiket és nagyokat. A gyerekprogramok sorát a Manna és a Marica Produkció bunraku és marionett bábokkal bemutatott, Lackfi János-versekkel átszőtt, zenés meseelőadása zárja délután öt órától.

Terézváros napján a programok díjtalanul megtekinthetők.

Promóció

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.