Papageno Radio
- hirdetés -
Promóció III. Óbudai ZeneZug Fesztivál a Budapesti Vonósokkal

III. Óbudai ZeneZug Fesztivál a Budapesti Vonósokkal

A Budapesti Vonósok két fesztivállal is várja a közönséget idén nyáron. Először július 9-11. között találkozhatunk velük a III. Óbudai ZeneZug Fesztiválon az Óbudai Társaskörben.

- hirdetés -

2021. július 9-11. között az Óbudai Társaskör nyitóeseményeként rendezik meg a III. Óbudai ZeneZug Fesztivál, ahol a sokszínű zenei programok mellett színházi előadást is láthatunk és a felnövekvő generáció tehetségét is megismerhetjük. A Kossuth-díjas gordonkaművész, Botvay Károly, valamint Pilz János koncertmester művészeti vezetésével működő együttes szívügye, hogy az országos versenyeket nyert zeneiskolás korosztályt már ilyen fiatalon megismertesse a közönséggel.

- hirdetés -

A nyitókoncert róluk szól – a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Budapesti Vonósok közös rendezésében. Az estét záró Zegzugos zenei utazáson a zenekar művészei különböző zenetörténeti korszakokból válogatott kamaraműveket megszólaltatva kalauzolják végig a Társaskör termein a hallgatóságot, s közben izgalmas részleteket árulnak el a művek keletkezéséről.

Július 10-én improvizációs színházi előadást élvezhetünk a Momentán Társulat előadásában, ezt követően pedig a fesztivál házigazdája, Bolla Milán a világhírű Liszt-díjas zongoraművésszel, Farkas Gáborral beszélget, aki a 18 órakor kezdődő koncert szólistája lesz. Beethoven és Dvořák lenyűgöző zenéje után a napot a Szakcsi Trió kerti jazzkoncertje zárja 21 órától, melyet a móri Csetvei Pincészet válogatott borai tesznek még hangulatosabbá.

Ide kapcsolódik:
Farkas Gábor: „El kellett jutnom a legérettebb Chopinekhez”

A zárónap délutánján a gyerekeké lesz a főszerep: 16 órától a közönség együtt játszhat, énekelhet és rajzfilm-zenét komponálhat a zenekarral, Bognár Szabolcs énekművész közreműködésével és a Liszt-díjas dr. Lakner Tamás vezetésével. Este hat órától különleges műsorösszeállítással készül a Budapesti Vonósok és Eredics Salamon: európai örökségünk egy olyan szeletét mutatják meg, amely nem mindennapi ívet rajzol Itáliától a Balkán-félszigeten át a mai Magyarországig és Erdélyig. Ahogy a korábbi években, idén is zenés Kerti Mulatság zárja a fesztivált, ahol egy pohár borral és harapnivalóval várja a zenekar az esti koncert vendégeit.

Az Óbudai Társaskör kertjében a fesztivál ideje alatt a Magyar Orchidea Társaság impozáns orchidea-kiállítása is megtekinthető lesz. A programokkal és jegyvásárlással kapcsolatos bővebb információ a Budapesti Vonósok honlapján érhető el.

A ZeneZug Fesztiválra jegyek kaphatók személyesen az Óbudai Társaskör jegypénztárában, ill. online ezen linken.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!