Papageno Radio
- hirdetés -
Színház SZFE Ők indítanak osztályt a következő tanévben a megújult SZFE-n

Ők indítanak osztályt a következő tanévben a megújult SZFE-n

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem felkérte a 2021/22-es tanévben induló osztályok vezetőit” – olvasható a mandiner.hu-n az SZFE-kuratórium közleménye. „Az osztályfőnökök a magyar színházi élet elismert személyiségei, akik nagy ambícióval és izgalmas tervekkel várják a megújuló Egyetem hallgatóit”. A következő tanévben induló osztályok vezetői: Vidnyánszky Attila, Szarvas József, Kiss-B. Attila, Gábor Sylvie, Lénárt András.

- hirdetés -

Az SZFE Sinkovits Imre Színházművészeti Intézetének vezetője, Bodolay Géza által felkért osztályfőnökök öt osztályt indítanak. Az egyes osztályokat a hagyományoknak megfelelően 10-15 fővel tervezik.

- hirdetés -

A színházrendező osztályt Vidnyánszky Attila fogja vezetni, osztályfőnöki teendőiben Pataki András, Jászai Mari- és Radnóti-díjas rendező, a Soproni Petőfi Színház igazgatója segíti majd.

A prózai színész osztály vezetője Szarvas József, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház társulatának tagja. Segítője Rátóti Zoltán, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, korábban a Kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, jelenleg a Nemzeti Színház színművésze. Az osztály oktatásában részt vesz majd a Jászai Mari-díjas Méhes László színész, rendező is.

A prózai színész osztály gyakorló helye, mentorintézménye a Nemzeti Színház lesz.

A következő tanévekben induló színész osztályok egy-egy színházhoz fognak kötődni, olyanhoz, amely kész és képes a diákok gyakorlati képzőhelyévé válni. A színész hallgatók oktatásában Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas színész is részt vesz.

A bábszínész osztály vezetője Lénárt András lesz, aki jelenleg is az SZFE óraadó tanára. Itt tanítani fog többek között, Szász Zsolt, Blattner Géza-díjas rendező, fesztiválszervező, újságszerkesztő és Fabók Mancsi, akinek bábszínháza különleges és szeretett színfoltja a hazai bábművészetnek.

A zenés színész osztály osztályfőnöke Kiss-B. Atilla, Liszt Ferenc- és Kossuth-díjas operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatója. Munkáját Homonnay Zsolt operett-musical színész, rendező – 2012-ben az Év Musical Színésze – segíti majd. A képzésben szerepet kap majd Földes Tamás Kaszás Attila-díjas színész.

A zenés színész osztály mentor intézménye a Budapesti Operettszínház lesz.

A színházi rendezőasszisztens osztály vezetője Gábor Sylvie, rendező, játékmester, a Magyar Állami Operaház rendezőasszisztense. Segítője Péti Krisztina, a Veszprémi Petőfi Színház rendezőasszisztense, színháztörténész.

Hamarosan a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet és a Németh Antal Drámaelméleti Intézet által gondozott képzések 2021/2022 tanévre vonatkozó osztályfőnökeinek és oktatóinak neveit is ismertetik.

Ide kapcsolódik:
Új nevekkel bővült az SZFE tanárlistája

(Via mandiner.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.