Papageno Radio
- hirdetés -
Live Ingyenes, online táncórákat indít Grecsó Zoltán

Ingyenes, online táncórákat indít Grecsó Zoltán

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A koronavírus második hullám kapcsán újabb, az eddiginél szigorúbb intézkedések lépnek életbe, amelyek többek között felfüggesztik a rendezvények, az előadások és iskolák működését.

„Megint nagyon sok időt töltünk majd az otthonukban és kétséget kizáróan ez lesz az, amit nyugodt szívvel tehetünk, ugyanakkor az is valószínű, hogy így a testi és lelki egyensúlyunk miatt is kihívások elé fogunk nézünk” – osztotta meg velünk gondolatait Grecsó Zoltán kortárs-tánc pedagógus, aki nincs egyedül azon törekvésével, hogy társadalmi szerepvállalásból táncóráit a korlátozás idejére az online térbe költözteti.

- hirdetés -

Elmondása szerint az egyetlen megoldás arra, hogy ne álljon meg teljesen az élet az, ha nagyon aktívak maradunk, és naponta legalább egy órát a mentálhigiénénkkel is foglalkozunk. Erre az autogén-tréninget, a meditációt, az online jógát vagy az online táncórákat javasolja.

Grecsó Zoltán – fotó: Bihari Eszter

„Ezt a helyzetszülte hiányt és igényt, ahogyan azt tettük tavasszal is, szeretnénk kiszolgálni a lehetőségeihez mérten” – folytatta, majd elmondta azt is, hogy az órákon bárki díjmentesen részt vehet és nem szükséges hozzá semmilyen előképzettség. Amire szükségünk lehet, ha kipróbálnánk magunk az otthonunk óvó falait között a kortárs-táncban: az három négyzetméter a lakásban és egy kényelmes öltözék. Minden egyebet megtalálunk a Grecsónál táncolok Facebook vagy Instagram oldalon, ahol a közvetítések zajlanak majd.

„Új szokásokat a legnehezebb kialakítani, de pont ezért várhatjuk tőlük a legtöbb önbecsülést: A foglalkozások hétfőtől-csütörtökig mindig este hét órakor lesznek, de persze nem kerülnek le azonnal a világhálóról.”

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X