Papageno Radio
Blogok Debreceni Ünnepi Játékok Kállay Bori: „Szeressenek bennünket és lélegezzenek velünk együtt”

Kállay Bori: „Szeressenek bennünket és lélegezzenek velünk együtt”

Nagyszabású produkcióval zárul augusztus 20-án az I. Debreceni Ünnepi Játékok. A különleges Hungarikum Gálakoncerten Kállay Bori énekművész is fellép, akit az eseményről és Debrecenhez fűződő viszonyáról is kérdeztük.

– Ezer szállal kötődik Debrecenhez.

– Debrecen meghatározó város az életemben. Ott éltem a családommal és ott váltam szívésznővé. Mindig boldogan és szeretettel megyek vissza. Nagyon örülök, hogy a Hungarikum Gálakoncert egyáltalán helyet kapott a Debreceni Ünnepi Játékokon, az pedig, hogy én is részt vehetek ezen a grandiózus eseten külön boldoggá tesz.

– A Debreceni Ünnepi Játékok fesztiváligazgatóját, Vadász Dánielt is régről ismeri.

– Dániel valóban régi kollégám, énekesként többször léptünk fel együtt, az utóbbi években pedig csak csodálom azt a fantasztikus produceri vénát, amivel rendelkezik. Nagyon hálás vagyok neki, nem utolsó sorban azért, mert pályafutásom ötvenéves jubileumi műsorát ő vezényelte le, neki és Lőrinczy Györgynek köszönhetem, hogy ez a műsor létrejött a Vigadóban.

– A Hungarikum Gálakoncert hogyan épül fel?

– Ez egy nagyszabású, nívós kezdeményezés, csodálatos rendezvény, amelyben valóban a hungarikumok jelennek meg az operától a magyar zenén és a táncon át az operettig, a magyar nótáig és a cigányzenéig. Én a magyar nótát képviselem, boldogan vállaltam a fellépést, mert sokat énekelem ezeket a gyöngyszemeket.

– Mennyire bejáratott ez a műsor?

– Mire odaérünk, négyszer vagy ötször fogjuk eljátszani remek művészekkel, így a közönség egy igazán színes és kiforrott műsort láthat. Ahogy lenni szokott, remélhetőleg most is úgy lesz: sok-sok ezer néző fog bennünket nézni a Nagytemplom előtti téren augusztus 20-án.

Ide kapcsolódik:
Indul az I. Debreceni Ünnepi Játékok - Interjú Vadász Dániel fesztiváligazgatóval

– A gála ezúttal szabadtéren lesz. Ennek van jelentősége?

– Mindegy, hogy szabadtérben, kőszínházban vagy kis művelődési központban vagyunk, a hangulat jó. Jöjjenek el, szeressenek bennünket, lélegezzenek együtt velünk, örüljenek annak, amit adunk, mert örömmel adjuk! Ha ehhez még jó idő is van, az már csak hab a tortán.

* Az interjút Kállay Bori énekművésszel Mesterházi Gábor készítette.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!