Papageno Radio
Blogok Kórusblog Erdei Pétert az Egyesült Államokban díjazták

Erdei Pétert az Egyesült Államokban díjazták

Az Amerikai Kodály Tanárok Szervezetének (OAKE – Organization of American Kodály Educators) életműdíját vehette át Erdei Péter Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas karnagy, a kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet korábbi igazgatója. A rangos elismerést azok a kivételes személyiségek kaphatják, akik kitörölhetetlen hatást gyakoroltak az Amerikában folyó, kodályi elveken alapuló zenei nevelésre.

50 évvel ezelőtt, 1969 nyarán Amerikában alakult meg az első Kodály Intézet. A Kodály Musical Training Institute (Wellesley, Massachusetts, USA) egyik társalapítója Erdei Péter volt.

Ide kapcsolódik:
Ők a KÓTA idei díjazottjai

Az intézmény indulásának előkészítésében, majd a következő három év feladataiban is aktív szerepet vállalt: kisiskolásokat tanított, egy középiskolás lánykórust vezetett és zenetanároknak tartott továbbképzéseket. Később a kecskeméti Kodály Intézet igazgatójaként hosszú távú és gyümölcsöző együttműködést alakított ki a wellesley-i intézménnyel, illetve annak utódjával, az Amerikai Kodály Központtal (Kodály Center of America).

(Via hiros.hu)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!