Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Roberto Alagna nyitja az Operaház farsangi gálaestjét

Roberto Alagna nyitja az Operaház farsangi gálaestjét

Roberto Alagna francia-olasz tenor és Aleksandra Kurzak lengyel szoprán lesznek az Operaház farsangi gálaestjének díszvendégei, február 10-én az Erkel Színházban. 

- hirdetés -

A Ring Estélyen a két világhírű énekes a Pillangókisasszony, a Rómeó és Júlia, a Szerelmi bájital, az Otello és a Gianni Schicchi részleteit adja elő. Az Operaház együttesei Wagner szerzeményeivel, valamint az őt inspiráló és általa ihletett művekkel készülnek – Mester Viktória és Szegedi Csaba operaénekesek közreműködésével. Wagner dallamaiból építkezik az estély nyitótáncának zenéje is, melyet Gyulya Róbert zeneszerző ír a gálaestre. Az est rendezője Anger Ferenc, koreográfusa Solymosi Tamás, a karmester pedig Kocsár Balázs főzeneigazgató lesz.

Ókovács Szilveszter: „A minőségi fejlődés a legnagyobb feladat”

- hirdetés -

Decemberben 27 alkalommal játsszák A diótörő felújított változatát az Erkel Színházban. A hagyományhoz híven idén is felállítják az ajándéktárgyakat, édességeket és forró italokat kínáló házikókat a színház előtt – az esti előadások előtt egy órával az Operaház vezető művészei segédkeznek a forraltbor kimérésében. A bevétellel az Ökomenikus Segélyszervezetet támogatják. A Diótörő Fesztivál kínálatát december 23-ig amatőr kórusok színesítik. Az Operaház Hajós utcai Szfinx-teraszán lépnek fel délutánonként, minden héten csütörtök és vasárnap között. A Erkel Színháznál pedig Csajkovszkij mesebalettjének szereplőivel találkozhatnak a járókelők.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.