Papageno Radio
Blogok SZIGET A Sziget Symphony Orchestra ma esti vendége Roby Lakatos lesz

A Sziget Symphony Orchestra ma esti vendége Roby Lakatos lesz

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A méltán világhírű magyar zenei tehetség jegyében idén három estén lép a Sziget klasszikus zenei színpadára a kizárólag erre az alkalomra szervezett szimfonikus zenekar, a Sziget Symphony Orchestra, akikhez ma Roby Lakatos és Lisztes Jenő csatlakoznak mint különleges vendégek.

A több mint hatvan magyar és határon túlról érkező fiatal zenész – akik között a legfiatalabb még csak 17 éves – a klasszikus zenei repertoár legismertebb és legnépszerűbb darabjaiból állította össze idei programját. A szimfonikus koncerteken túl minden este interaktív programmal is jelentkeznek a fiatalok, ahol a közönség is kipróbálhatja majd magát egy zenekar élén.

Az együttes koncertprogramjában a legismertebb és legnépszerűbb szerzők darabjai szerepelnek majd, kiegészülve olyan szólistákkal, akik szintén a legfiatalabb generációhoz tartoznak.

Augusztus 7-én este Roby Lakatos és Lisztes Jenő lép színpadra a zenekarral, melyet egyébként mindhárom estén Dobszay Péter vezényel, aki a fiatal karmestergeneráció egyik legkiemelkedőbb tagja: mindössze 29 éves, de számos hazai és nemzetközi sikert könyvelhet el eddigi pályáján.

Ide kapcsolódik:
Dobszay Péter: „A zenészek jogos igénye, hogy a karmester partnerként tekintsen rájuk”

A programban elhangzik Monti Csárdása, A dongó, Roby Lakatos egy saját szerzeménye, a Fire dance, valamint Piazzola Oblivionja.

A Sziget további programjairól tematikus blogunkon és a fesztivál honlapján tájékozódhat.

Promóció

X
X