Papageno Radio
Da capo Da capo, avagy ez történt a héten

Da capo, avagy ez történt a héten

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2018 tizennegyedik hete megerősített bennünket abban, amit eddig is tudtunk vagy legalább sejtettünk: a zene fizikai és mentális egészségünkre is jó hatással van.

A houstoni kórházban elvégzett műtét közben a betegnek végig ébren kell maradnia, és hétköznapi, megszokott mozdulatokat kell végeznie – ami egy fuvolaművésznél a fuvolázás.

Agyműtét közben is játszott a fuvolista

Akik koncerten voltak, 25%-kal pozitívabb önértékelést mutattak, közelebbinek érezték magukhoz a többi embert, és a mentális stimulációban 75%-os növekedés látszott.

Tovább él, aki koncertre jár

A program végén elkészült tanulmány szerint a zenei oktatásban részesülő gyerekek jobban teljesítettek a verbális intelligenciát, tervezés és önmegtartóztatás területén.

A zene fejleszti a gyerekek szellemi képességeit

A Southbank Centre művészeti vezetője szeretné, ha ezen a fesztiválon kiderülne, az idősebb generáció milyen erőt jelent a művészetben és a kultúrában.

Nem csak a húszéveseké a világ

De díjakat is adtak át a héten.

Negyedszer díjazták Pátkai Rozina jazz-énekesnőt Amerikában

A kulturális tárca 1998-ban alapította meg a Fischer Annie előadó-művészeti ösztöndíjat, amelyet a következő években kibővített a jazz, a táncművészet, a zeneszerzés és zenetudomány, valamint a képző- és iparművészetek különböző ágaira. Az ösztöndíjak szerepe és jelentősége kettős: egyrészt komoly fellépésekhez segíti a díjazottakat, másrészt rendszeres pénzbeli támogatást nyújt. Az ösztöndíjat egy évre lehet elnyerni, és legfeljebb három ízben megítélhető újra.

Ők a 2018-as Fischer Annie-, Kodály Zoltán- és Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjasok

Promóció

Stream és színház

X
X