Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Ők az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramjának első résztvevői

Ők az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramjának első résztvevői

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramot hirdet fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek 2018-tól kezdődően. Az induló program első résztvevőit rekordszámú jelentkezés után kétnapos meghallgatáson választotta ki Eötvös Péter és Vajda Gergely.

- hirdetés -

A program vezető professzorai, Eötvös Péter és Vajda Gergely mellett 2018-ban olyan vendégelőadóktól tanulhatnak a program résztvevői mint Alessandro Solbiati, Kathinka Pasveer, Johannes Schöllhorn és Cathy Milliken. 2019-re Heinz Holliger és Kaija Saariaho is elfogadta az alapítvány meghívását.

Eötvös Péter a zeneművészet Prima Primissimája

További információk és részletes kiírás ide kattintva.

A programban való részvételt az Art Mentor Foundation Lucerne támogatja, a kiválasztott fiatal művészek részére az Eötvös Péter Alapítvány biztosítja az utazási- és szállás-költségeket, valamint a térítés nélküli részvételt a meghirdetett kurzusokon és programokban. A mentorált résztvevők ezen kívül egyéni konzultációkon vesznek részt managerekkel, zenekarvezetőkkel, fesztiváligazgatókkal, kommunikációs szakemberekkel, valamint lehetőségük nyílik nagy koncerttermek, operaházak látogatására és személyes kapcsolatok kialakítására is.

A 2018-as évben Toby Thatcher (Ausztrália / UK) és Su-Han Yang (Taiwan) karmesterek, valamint Alex Nante (Argentína-Olaszország) és Aaron Holloway-Nahum (USA) zeneszerzők kezdhetik el a programot.

2019-re Donghoon Shin (Dél-Korea) és Mikel Urquiza (Spanyolország) zeneszerzőket választották a professzorok, a karmesteri helyekre

még lehet jelentkezni 2018 folyamán.

Az Eötvös Péter Alapítvány a mentori év végére egy teljes portfoliót állít össze a résztvevők részére, amely tartalmaz portréfotókat, hang- és video-felvételeket, interjúkat, ajánló leveleket és egyéb promóciós anyagokat. A mentorált év utáni tizenkét hónapban a zeneszerző résztvevők lehetőséget kapnak együttesekkel és nagyzenekarokkal saját művük bemutatására, illetve a karmesterek zenekari koncertprogram vezénylésére.

A mentorprogram évenként 2 zeneszerzőt és 2 karmestert fogad, akik közösen dolgoznak a program folyamán és a remények szerint később a karrierjük során is segíthetik egymás munkáját.

A Budapest Music Centerben zajló koncerteket élőben is követhetik az alapítvány Youtube-csatornáján.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X