Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok JM blog Ők az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramjának első résztvevői

Ők az Eötvös Péter Alapítvány mentorprogramjának első résztvevői

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramot hirdet fiatal karmestereknek és zeneszerzőknek 2018-tól kezdődően. Az induló program első résztvevőit rekordszámú jelentkezés után kétnapos meghallgatáson választotta ki Eötvös Péter és Vajda Gergely.

- hirdetés -

A program vezető professzorai, Eötvös Péter és Vajda Gergely mellett 2018-ban olyan vendégelőadóktól tanulhatnak a program résztvevői mint Alessandro Solbiati, Kathinka Pasveer, Johannes Schöllhorn és Cathy Milliken. 2019-re Heinz Holliger és Kaija Saariaho is elfogadta az alapítvány meghívását.

Eötvös Péter a zeneművészet Prima Primissimája

- hirdetés -

További információk és részletes kiírás ide kattintva.

A programban való részvételt az Art Mentor Foundation Lucerne támogatja, a kiválasztott fiatal művészek részére az Eötvös Péter Alapítvány biztosítja az utazási- és szállás-költségeket, valamint a térítés nélküli részvételt a meghirdetett kurzusokon és programokban. A mentorált résztvevők ezen kívül egyéni konzultációkon vesznek részt managerekkel, zenekarvezetőkkel, fesztiváligazgatókkal, kommunikációs szakemberekkel, valamint lehetőségük nyílik nagy koncerttermek, operaházak látogatására és személyes kapcsolatok kialakítására is.

A 2018-as évben Toby Thatcher (Ausztrália / UK) és Su-Han Yang (Taiwan) karmesterek, valamint Alex Nante (Argentína-Olaszország) és Aaron Holloway-Nahum (USA) zeneszerzők kezdhetik el a programot.

2019-re Donghoon Shin (Dél-Korea) és Mikel Urquiza (Spanyolország) zeneszerzőket választották a professzorok, a karmesteri helyekre

még lehet jelentkezni 2018 folyamán.

Az Eötvös Péter Alapítvány a mentori év végére egy teljes portfoliót állít össze a résztvevők részére, amely tartalmaz portréfotókat, hang- és video-felvételeket, interjúkat, ajánló leveleket és egyéb promóciós anyagokat. A mentorált év utáni tizenkét hónapban a zeneszerző résztvevők lehetőséget kapnak együttesekkel és nagyzenekarokkal saját művük bemutatására, illetve a karmesterek zenekari koncertprogram vezénylésére.

A mentorprogram évenként 2 zeneszerzőt és 2 karmestert fogad, akik közösen dolgoznak a program folyamán és a remények szerint később a karrierjük során is segíthetik egymás munkáját.

A Budapest Music Centerben zajló koncerteket élőben is követhetik az alapítvány Youtube-csatornáján.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!