Kodály a Zeneakadémián – Itt a Serkenj fel! vetélkedő 2. fordulója

Bartók Béla és Kodály Zoltán

Kedves Versenyzők! Reméljük, mindannyian kitöltöttétek az első online forduló kérdéseit. Ha nem, vasárnap éjfélig van rá lehetőségetek. Akikben pedig buzog már a vágy, hogy tovább készülhessenek, nekik jó hírünk van: itt vannak a Kodály-vetélkedő második fordulójával kapcsolatos tudnivalók!

Ahogy azt már jó előre kiposztoltuk a Facebook-oldalra, a február 2-án (péntek) éjfélkor nyíló és február 4-én (vasárnap) éjfélig nyitvatartó és kitölthető második forduló témája:

„Kodály, a Zeneakadémia tanára – szóló-, kamaraművek és dalok szerzője”.

Szépen kronologikusan haladunk tehát az életrajzban, így talán érthető, hogy az elvárt adatok és a zeneművek száma egyre növekszik. A tesztben hasonló kérdéstípusokra számíthattok, mint amiket megismertetek ezen a hétvégén: feleletválasztás, igaz-hamis, kép- és zenefelismerés.

Megkezdődik a kecskeméti Kodály Intézet korszerűsítése

Szóló-, kamaraművek és dalok szerzője – szól a forduló címe. Ha ránk hallgattok, a sok szólódarab közül a Hét zongoradarabot és a Szonáta szóló csellóra című művet kezditek el serényen hallgatni, a kamarazenei alkotások közül pedig az 1. vonósnégyest, a Duót és a Szerenádot. Dalok terén a Négy dalra, a Két énekre, a Megkésett melódiákra és az Öt dalra érdemes fókuszálni.