Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Serkenj fel! Kodály a Zeneakadémián – Itt a Serkenj fel! vetélkedő 2. fordulója

Kodály a Zeneakadémián – Itt a Serkenj fel! vetélkedő 2. fordulója

Kedves Versenyzők! Reméljük, mindannyian kitöltöttétek az első online forduló kérdéseit. Ha nem, vasárnap éjfélig van rá lehetőségetek. Akikben pedig buzog már a vágy, hogy tovább készülhessenek, nekik jó hírünk van: itt vannak a Kodály-vetélkedő második fordulójával kapcsolatos tudnivalók!

- hirdetés -

Ahogy azt már jó előre kiposztoltuk a Facebook-oldalra, a február 2-án (péntek) éjfélkor nyíló és február 4-én (vasárnap) éjfélig nyitvatartó és kitölthető második forduló témája:

„Kodály, a Zeneakadémia tanára – szóló-, kamaraművek és dalok szerzője”.

- hirdetés -

Szépen kronologikusan haladunk tehát az életrajzban, így talán érthető, hogy az elvárt adatok és a zeneművek száma egyre növekszik. A tesztben hasonló kérdéstípusokra számíthattok, mint amiket megismertetek ezen a hétvégén: feleletválasztás, igaz-hamis, kép- és zenefelismerés.

Megkezdődik a kecskeméti Kodály Intézet korszerűsítése

Szóló-, kamaraművek és dalok szerzője – szól a forduló címe. Ha ránk hallgattok, a sok szólódarab közül a Hét zongoradarabot és a Szonáta szóló csellóra című művet kezditek el serényen hallgatni, a kamarazenei alkotások közül pedig az 1. vonósnégyest, a Duót és a Szerenádot. Dalok terén a Négy dalra, a Két énekre, a Megkésett melódiákra és az Öt dalra érdemes fókuszálni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.