Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Beethoven Budán Meghirdették az I. Budavári Beethoven Zeneszerzőversenyt

Meghirdették az I. Budavári Beethoven Zeneszerzőversenyt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Március 14-ig lehet pályázni önálló, új művekkel az I. Budavári Beethoven Zeneszerzőversenyre, a megmérettetés összdíjazása 6 ezer euró.

- hirdetés -

Nevezni önálló, új, eddig nem előadott zeneművel lehet, amely Beethoven An die ferne Geliebte (A távoli kedveshez) című dalciklusának egy tetszőleges témára írt variációja vagy parafrázisa.

Záborszky Katariina a Beethoven-kadenciaverseny nyertese

A 7-12 perc hosszú pályamű apparátusa kötelezően zongora, valamint hegedű, brácsa és cselló, a vonós hangszerek közül legalább egy kötelező, de akár mindhárom szerepelhet. A hangszerek csak akusztikusan szerepelhetnek, elektronika nem használható.

A jeligés műveket elektronikusan kell elküldeni a beethovenbudan@budavar.hu címre a pályázó szermélyes adataival együtt 2018. március 14-én 12 óráig.

A megmérettetés összdíjazása 6 ezer euró, az első helyezett háromezer, a második kétezer, a harmadik ezer euró díjazásban részesül.

A pályázat részletei ide kattintva olvashatók.

A zsűri elnöke Maros Miklós zeneszerző, tagja Balog József zongoraművész Fekete Gyula zeneszerző, egyetemi tanár, Oláh Kálmán jazz-zongorista, zeneszerző, egyetemi tanár, Tihanyi László zeneszerző, karmester, egyetemi tanár és Mácsai János zenetörténész.

Így választotta ki a zsűri a kadenciaverseny győztesét

A zsűri a döntését legkésőbb 2018. március 26-ig hozza nyilvánosságra.

A díjazott művek – az eredeti dalciklussal együtt – a 19. Beethoven Budán Fesztivál május 2-i koncertjén hangzanak majd el. A Beethoven Budán Fesztivál május 1-7. között várja az érdeklődőket hangversenyekkel és házi muzsikálásokkal.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X