Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap 5 nap, amikor mindenhol Bach szól

5 nap, amikor mindenhol Bach szól

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Március 21-25. között negyedik alkalommal kerül megrendezésre Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. Koncertek aluljárókban, templomokban, hangversenytermekben.

Vegyeskarok, férfikarok, nőikarok és énekegyüttesek jelentkezését várják a fesztivál keretén belül megvalósuló közös éneklésre. A kórusok március 24-én 17 órakor Bach korálokat adnak majd elő a Kálvin téri templom előtt.

Bach Mindenkinek

Közzétette: Bach Mindenkinek – 2017. január 22.

A Bach mindenkinek nemzetközi programot egy New York-i csellista, Dale Henderson indította útjára 2010‑ben azzal a céllal, hogy növelje a klasszikus zene iránti érdeklődést. Minden év márciusában, Johann Sebastian Bach születésnapja környékén világszerte kiváló muzsikusok ünneplik a mestert ingyenes koncerteket adva aluljárókban és más nyilvános helyeken. Bach zenéjét ajándékként adják át a közönségnek, ezáltal remélhetőleg megkönnyítik a belépést a klasszikus zene birodalmába. Az Amerikától Ázsiáig számos országban évenként megrendezésre kerülő koncertekhez 2015-ben Magyarország is csatlakozott. A cél, hogy Budapest és további nagyvárosok forgalmasabb köztereit, és előadótermeit újra betöltse Bach zenéje.

A kórusok ide kattintva regisztrálhatnak.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X