Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Jelentkezz a Fesztiválakadémia hegedűversenyére!

Jelentkezz a Fesztiválakadémia hegedűversenyére!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Fesztiválakadémia egyik kiemelt eseménye lesz a második alkalommal meghirdetett korosztályos Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny.  A versenyre jelentkező 18 év alatti fiatalok négy korcsoportban, nemzetközi zsűri előtt mérhetik össze tudásukat július 23-28. között a budapesti Zeneakadémián és a Bartók Béla Konzervatóriumban.

A hegedűverseny zsűrijének elnökségét maga Shlomo Mintz vállalta,aki Izraelben Fehér Ilona tanítványa volt. Zsűritagok lesznek: Ácsné Szily Éva (H), CihatAşkin (Tr), Victor Danchenko (USA), Dénes László (H), Herbert Greenberg (USA), UteHasenauer (D), Szenthelyi Miklós (H), Mimi Zweig (USA).

- hirdetés -

A versenyre 2018. április 15-ig lehet jelentkezni a Fesztiválakadémia honlapján megtalálható online jelentkezési lap kitöltésével. A versenyre való jelentkezéshez szükséges továbbá egy etűd és egy előadási darab videofelvétele, önéletrajz és szaktanári ajánlás is. Az előválogatáson sikeresen végzett versenyzők az elődöntőben két különböző karakterű szabadon választott darabbal versenyeznek a zenekari döntőbe jutásért. A döntő kötelező versenyszámait Vivaldi, Bach, Haydn és Mozart műveiből válogatták össze, előadásukban az AnimaMusicae Kamarazenekar működik közre.

Három ősbemutatóval készül az idei Fesztiválakadémia

Jelentkezés alapján minden versenyző a zsűritagok közül két professzortól szakmai konzultációt kap, nyilvános kurzus keretében. A versenyre jelentkező hallgatók már mind nyertesek, hiszen a Fesztiválakadémia különdíjaként díjmentesen kapják az alábbi programokat: kurzusokon vehetnek részt, belehallgathatnak a fesztivál művészeinek műhelymunkájába és ingyenesen vehetnek részt az esti nagykoncerteken. A zsűritagok kiválaszthatnak növendékeket, akiknek nyilvános mesterkurzust tartanak.

Ők az I. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny győztesei

A verseny gálakoncertjét a Zeneakadémia Solti-termében rendezik július 28-án. A verseny során összesen 6500 Euro pénzjutalmat osztanak ki.A verseny különdíjait folyamatosan teszik közzé, ahogy a felajánlások beérkeznek.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X