Papageno Radio
Blogok Cziffra Fesztivál Mutatjuk a Cziffra Fesztivál Mesterkurzusának részletes programját

Mutatjuk a Cziffra Fesztivál Mesterkurzusának részletes programját

Csaknem kétszer annyian jelentkeztek a Cziffra Fesztivál hétvégi, budapesti mesterkurzusára, mint amennyi résztvevőt fogadni tudnak. A rendezvényen több nemzetközileg elismert tanár oktatja a jelentkező zongorista hallgatókat, zongoraművészeket február 10-12. között a Kroó György Zeneiskolában.

A kiválasztott ifjú művészeket Cziffra György szellemi örököseinek tekinthető világhírű zongoraművészek tanítják majd – mondta Balázs János, a Cziffra Fesztivál alapító művészeti vezetője. A Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész fontosnak nevezte, hogy sokan látogassanak el a mindenki számára nyitott kurzusra hallgatóságnak, azok is, akiket nem tudtak beválogatni a résztvevők közé.

Gwendolyn Masin és Darko Brlek nyitja a Cziffra Fesztivált

Mint mondta, a kőbányai önkormányzat támogatásával megvalósuló mesterkurzusra a jelentkezők közül a legmagasabb szakmai kritériumok figyelembevételével válogatták ki a legalkalmasabbakat, akiket többek között Vásáry Tamás és Bogányi Gergely Kossuth-díjas, valamint Mocsári Károly Cziffra-ösztöndíjas zongoraművészek tanítanak majd.

A részletes program

A kurzus keretében mindenki ötven percet játszik a tanárok előtt, a repertoár megkötése nélkül. A játékot eszmecsere követi.

“Itt már nem a hangjegyekről, a kottáról beszélünk majd”- hangsúlyozta a zongoraművész. A résztvevőket a színpadi szereplésekre, a versenyekre és az életre próbálják felkészíteni – tette hozzá.

Beethoven „Óriás-szonátája” a Cziffra Fesztiválon

A kurzust követően a Cziffra Fesztiválnak február 19. és 27. között a MOM Kulturális Központ, a Zeneakadémia és a Müpa ad otthont, fellép mások mellett Pierre-Laurent Aimard és Arkagyij Volodosz zongoraművész, Miklósa Erika, Szakcsi Lakatos Béla, Presser Gábor és a Hot Jazz Band.

Kövesse a fesztivál eseményeit tematikus blogunkban!

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!