Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Sophie Junker: „A barokk zene végtelen élvezetet okoz”

Sophie Junker: „A barokk zene végtelen élvezetet okoz”

Imádja Budapest romantikáját és szerelmes a régizenébe. A fiatal, belga szoprán, Sophie Junker énekli a Budapesti Fesztiválzenekar következő barokk koncertjének áriáit februárban, méghozzá korhű ruhában, sminkben és frizurával.

- hirdetés -

– Miért vonzódsz ilyen erősen a régizenéhez?

- hirdetés -

– Mindig is otthon éreztem magam benne, főleg ha Händelt énekeltem.  Végtelen élvezetet okoz. Ha folyamatosan ebben a világban fürdőzöl, megszereted a barokk zene különlegességét. A kifejezőerejét, a szabadságát, a lehetőséget, hogy rendkívül kreatív lehetsz benne. A többi muzsikussal átélt szimbiózis és a közönség elragadtatott visszajelzései még jobban felerősítik az energiáidat. Ez a zenei stílus végtelen terepe az időnek, a nyelvnek, a színeknek – biztos, hogy nem unom meg egyhamar.

– A BFZ barokk koncertjét Jonathan Cohen vezényli. Nem ez az első, hogy együtt dolgoztok.

– Így van, és nagyon örülök, hogy újra vele léphetek fel! Nagyon nagy hatású, intenzív muzsikus, kiválóan kommunikál, ezek pedig a legjobb tulajdonságok, amivel egy karmester rendelkezhet. Nem írja elő, hogyan viselkedjek fellépés közben, de a személyiségéből áradó energia sokat segít és inspirál.

– Milyen érzés barokk kosztümben énekelni?

– Imádok öltözködni, mégis tartok kicsit a barokk kosztümtől és a barokk gesztika elsajátításától.

Kemény munka lesz megtalálni a könnyedséget és a szabadságot, de nagy izgalommal várom,

hogy Sigrid T’Hooft megtanítsa ezeket a mozdulatokat. Az éneklés nem önmagáért való cselekvés, kontextusba kell illeszteni, és a megfelelő érzelmeket kell előhívnia.

– Jártál már korábban Budapesten?

– Igen, csodás programot szerveztünk a legjobb barátnőmmel. Iszonyú hideg volt, beöltöztünk, mint egy Michelin-baba, de a hangulat remek volt. Sétáltunk, fürdőztünk, koktéloztunk a romkocsmákban. Isteni lenne nyáron visszajönni!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.