Papageno Radio
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál A Vox Caelestis is fellép az idei Kórusünnepen

A Vox Caelestis is fellép az idei Kórusünnepen

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Harmadik alkalommal gyűlnek össze a KÓTA közreműködésével hazai és nemzetközi kórusok a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. Idén április 14-én a magyar kórushagyományok mellett bepillantást nyerhetünk a környező, visegrádi országok kóruséletébe is.

A Vigadó történelmi falai között a kelet-közép európai kóruszene legszebb alkotásai, többek között opera- és oratóriumrészletek csendülnek fel cseh, lengyel, szlovák és magyar szerzőktől, többek között Erkeltől és Smetanától.

5 nap, amikor mindenhol Bach szól

A rendezvény ötletét és alapját az Énekel az ország kórusprojekt hagyománya adta, melynek keretében évről évre sok száz amatőr énekes ad elő nagyszabású oratorikus műveket.

Az eseménysorozat középpontjában az együtténeklés öröme áll.

A tavalyi Kórusünnep bizonyította: a kóruszene igenis érdekes, és rengeteg arca van. Ezekből kíván ízelítőt nyújtani az idei koncert is, amelyen a kóruszenei világ egy nem is olyan ismeretlen szegletét ismerhetjük meg, felfedezve a régiós integráció közös kulturális gyökereit.

A koncerten a Szebellédi Valéria vezette Vox Caelestis kórus mellett fellép a Kroměříži Pedagógiai Középiskola Leánykara Jiří Jablunka irányításával, valamint a Szlovákiai Pedagógusok Férfikara és a Veraicon Štefan Sedlický és Izabela Biskupska vezetésével.

Olvasson tovább a Tavaszi Fesztivál programjairól ide kattintva!

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X