Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Magyar balettművész rajzai köszönnek vissza mobilokról, pólókról

Magyar balettművész rajzai köszönnek vissza mobilokról, pólókról

Lukács Gyöngyi nagy sikerű Erkel színházi jubileumi koncertjén sokaknak feltűntek a Gioconda-keresztmetszet egyedi hangulatú rajzai. Az Operaház számára készült alkotások a Milánóban élő Barát Ákos munkái.

- hirdetés -

A magyar származású művész a budapesti Táncművészeti Főiskolán diplomázott. Balettművészként a zürichi, a budapesti operaházak és a milánói Scala tagja volt. Pesten nagy sikerrel táncolta többek között Lőcsei Jenő Csodálatos mandarinjának Fiatal diákját. Az elmúlt években több olasz társulattal dolgozott különböző projektekben. Életében a tánc mellett már a kezdetektől hangsúlyos szerepet kapott a rajzolás.

- hirdetés -

Az utóbbi időben táncosokról készült rajzait bemutató #thenaiveballerina nevű instagram oldala felkeltette úgy az olasz, mint a nemzetközi balettvilág figyelmét. Nyár óta rajzai testet öltöttek, pólókon, mobil hátlapokon, mappákon, hűtő mágneseken és egyéb tánchoz köthető tárgyakon beszerezhetők a világ több tánckellék boltjában, így az Ó utcai Sanshában is.

Barát Ákos első színpadi látványterve Alberto E. Colla Delitto e dovere című Oscar Wilde életét feldolgozó operájának ősbemutatójához készültek, mely a 2017-es Spoletói Fesztivál egyik legfontosabb előadása volt, majd egy milánói Tosca-produkció vetítését tervezte. A Gioconda háttérképei Barát Ákos első pesti munkái.

A Milánóban élő magyar művészekről Giargiana blogunkban olvashat többet!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.