Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Nyílegyenesen - Kötet jelent meg Andor Éva operaénekesnőről

Nyílegyenesen – Kötet jelent meg Andor Éva operaénekesnőről

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Decemberben jelent meg az Operaház Örökös Tagok sorozatának negyedik kötete, mely Andor Éva pályaképét rajzolja meg.

Volt, jó volt, elmúlt – válaszolta Andor Éva a kérdésre, ha pályájáról kérdezték.  Egykori tanítványa és barátnője, Angelika Lippe akkor döbbent rá, mennyire nem tud olyan történetet felidézni, amelyben Andor Éva mesélt volna saját művészi karrierjéről, mikor ezzel a kéréssel megkeresték. Ez indította arra, hogy összeállítsa az Andor Éva pályaképét bemutató könyvet, hogy a fiatal énekesek megismerhessék a Liszt-díjas, Bartók – Pásztory díjas művésznő életét.

- hirdetés -

A Bochum-i énekes növendék és az operaénekesnő 1987-ben találkozott először a Zeneakadémián, mikor a fiatal énekes jelölt ismerkedett az épülettel:

A híres X-es teremben tanított valaki hihetetlen energiával, időnként beénekelt egy hangot, megmutatva a tanítványnak, hogy is kéne megszólalnia.

Ez az első benyomás lenyűgözte Angelikát. Előénekelt, majd 2 évig tanult Andor Évánál. A mester-tanítvány kapcsolatból barátság lett, Angelika Lippe ma a művésznő hagyatékának gondozója.

Andor Éva Emlékverseny

Halmai Katalin, Andor Éva egykori tanítványa, a Zeneakadémia docense kezdeményezésére a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Zeneakadémia Alapítvány 2016 után újra meghirdeti az Andor Éva Emlékversenyt a Zeneakadémia ének szakos hallgatói részére. A verseny 2018. március 22. és 24. között kerül megrendezésre, jelentkezési határidő 2018. március 9. péntek, 12 óra.

A decemberben megjelent könyv három fejezete bemutatja a színpadi embert, a koncerténekest és a tanárt, aki egész pályáját szolgálatként élte meg. Öt éves korától számára ez jelentette a kötelességet. Ezért a cím: Nyílegyenesen.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X