Papageno Radio
Blogok Beethoven Budán Ott Rezső és Oláh Patrik Gergő nyerte az I. Budavári Beethoven Zeneszerzőversenyt

Ott Rezső és Oláh Patrik Gergő nyerte az I. Budavári Beethoven Zeneszerzőversenyt

Kihírdették az I. Budavári Beethoven Zeneszerzőverseny nyerteseit. A díjazott művek a május 1-7. között megrendezett 19. Beethoven Budán Fesztivál május 2-i koncertjén hangzanak majd el.

A verseny első díját Ott Rezső és Oláh Patrik Gergő érdemelte ki, a másodikat Balogh Máté kapta, a harmadik helyezés pedig Leszkovszki Albint illeti.

Nevezni önálló, új, eddig nem előadott zeneművel lehetett, amely Beethoven An die ferne Geliebte (A távoli kedveshez) című dalciklusának egy tetszőleges témára írt variációja vagy parafrázisa. A 7-12 perc hosszú pályaművek apparátusának kötelező eleme volt a zongora, valamint hegedű, brácsa és cselló legalább egyike. A hangszerek csak akusztikusan szerepelhettek.

Záborszky Katariina a Beethoven-kadenciaverseny nyertese

A versenyre 30 pályamű érkezett. Az első helyezettek 2-2 ezer euró, a második 1500 euró, a harmadik ezer euró díjazásban részesült.

A zsűri elnöke Maros Miklós zeneszerző, tagja Balog József zongoraművész Fekete Gyula zeneszerző, egyetemi tanár, Oláh Kálmán jazz-zongorista, zeneszerző, egyetemi tanár, Tihanyi László zeneszerző, karmester, egyetemi tanár és Mácsai János zenetörténész.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!