Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Budapesti Tavaszi Fesztivál A varázsfuvola hangzik el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

A varázsfuvola hangzik el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Mozart A varázsfuvola című művét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján láthatja a közönség a Kodály Filharmónia Debrecen előadásában április 22-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál zárónapján.

- hirdetés -

Mozart daljátéka a zenés színház történetének egyik legszínesebb interpretációs hagyományával rendelkezik. A darab néhány paramétere – a helyszín, a történés ideje, a szereplők egymáshoz fűződő kapcsolatai – szabadon variálhatóak, így a Varázsfuvola kereteihez és a színházi tér kialakításához nem fűződnek erős konvenciók. Miért ne lehetne például Mozart rejtélyes darabját egy repülőtéri terminálon előadni, egy olyan helyszínen, mely már önmagában is a változás és az ismeretlen iránti vágy, a kaland és a bizalom helyszíne?

Zene a repülőtér szárnyain

- hirdetés -

A Gemza Péter rendezte előadáson közreműködik a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Kodály Kórus Debrecen (karigazgató Szabó Sipos Máté) és a Csokonai Színház Énekkara Somogyi-Tóth Dániel vezényletével. Sarastro szerepében Palerdi András, Az Éj királynőjeként Varga Viktória áll színpadra. Paminát Sáfár Orsolya, Papagenót Donkó Imre, Papagenát Nagy Kíra alakítja, Tamino alakjában Biri Gergely látható.

A fény és a sötétség harca, az egész opera legfontosabb alapkonfliktusa sajátos kontextusban jelenik meg, melyben a mágikus hatást – a kevert médiának köszönhetően – maga a fény teremti meg.

Somogyi-Tóth Dániel: „Hiszek abban, hogy minden úgy alakul, ahogyan kell”

A helyszínen a parkolás ingyenes, a Deák térről pedig az Aeropark repülőmúzeum Malév nosztalgiabuszai indulnak Ferihegyre 18.00-kor, illetve a hangverseny után vissza 22 órakor. A járatokon a megvásárolt koncertjegyek érvényesek, de regisztrálni szükséges, amit itt lehet megtenni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!