Papageno Radio
Címlap Hogyan lesz valakiből Steinway Művész?

Hogyan lesz valakiből Steinway Művész?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Steinway zongoragyártó április 5-én hazánkban is bemutatott legújabb fejlesztésű hangszerének alapvető tartozéka egy iPad, amin egy a Steinway Művészek által létrehozott, folyamatosan bővülő zenei adatbázis található. A magyar előadók közül egyelőre Farkas Gábor felvételei elérhetőek, de hazánk nem csak egy Steinway Művésszel büszkélkedhet. Köztük van többek között Baranyay László, vagy a nemrég elhunyt Kocsis Zoltán. Hat éve kapta meg a címet Csillagh Katalin is, aki egy korábbi interjúban beszélt arról, hogy mit jelent ez a valóságban.

Londonban megnyertünk egy Beethoven versenyt Kállay Ágnes csellista barátnőmmel, amit az ottani Steinway Hallban tartottak. A gyakorló szobákra ki volt írva, hogy ‘Steinway Artist’. Bementem az irodába és megkérdeztem, hogy mit jelent ez pontosan – meséli.

A cím birtoklásához elengedhetetlen, hogy a művész rendelkezzen egy Steinway zongorával, és hogy évente bizonyos számú koncertet adjon a hangszeren, valamint alapvető, hogy az aspiránsok szakmai életrajzát is alaposan megvizsgálják.

70 éve nem jelentkezett ilyen mértékű innovációval a Steinway & Sons

Abszolút lojalitást várnak, ami nem nehéz, hiszen a világ legjobb zongoráiról van szó – teszi hozzá Csillagh Katalin.

A kiválasztott művészek cserébe felkerülnek a Steinway weboldalára, a hivatalos művész adatbázisba, rendelkezésükre áll a világ bármelyik Steinway-terme, annak teljes infrastruktúrájával.

„Nincs semmi új a Steinway Spirióban” – 10 tény a kételyek eloszlatására

Mindig lelkes vagyok, mikor egy új Steinway zongorával találkozom. Minden Steinway zongora különböző egyéniséggel rendelkezik, de mindegyikük tökéletes.

Az új fejlesztésű Spirio hangszer adatbázisát a világ több mint 1700 Steinway Művésze a gyár New York-i és hamburgi csúcstechnológiás stúdiójában rögzíti.

(Via zongoraiskola.info)

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X