Papageno Radio
- hirdetés -
Zene Átadták a zeneművészet Junior Prima Díjait

Átadták a zeneművészet Junior Prima Díjait

Tizenegyedik alkalommal, idén is tíz fiatal zeneművész vehette át a Junior Prima Díjat a Müpában tartott november 20-i gálaesten. A díjazottak között van lapunk által 2017 júliusában a hónap tehetségének választott Demény Balázs is.

- hirdetés -

A zsűri döntése alapján 2018-ban a fejenként kétmillió forint támogatással járó Junior Prima Díjat magyar zeneművészet kategóriájában Balogh Máté zeneszerző, Demény Balázs zongora-, Dolfin Benedek cselló-, Horváth Benedek és Kovács Gergely zongora-, valamint Könyves-Tóth Mihály trombitaművész, Pataki Bence operaénekes (basszus, basszbariton), Rafael Mário jazz-zongoraművész, Rajna Martin karmester és Tomasz Máté Milán csellóművész vehette át.

- hirdetés -

A Junior Prima Díj 2018-as kitüntetettjei

Az MVM Zrt. gondozásában az elmúlt években több mint 100 tehetséges fiatal kapta meg a zeneművészet terén kimagasló teljesítményért járó Junior Prima Díjat. A társaság célja, hogy az elismeréssel és az anyagi támogatással ösztönzőleg hasson a minél magasabb szintű teljesítmények eléréséhez, segítséget nyújtson a fiatalok pályakezdéséhez és további fejlődéséhez.

“A zsűrinek is van három olyan tagja, akik korábban elnyerték a Junior Prima Díjat” – emelte ki Kóbor György, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója, majd hozzáfűzte: “akinek lehetősége van, támogatnia kell a kultúrát lehetőségéhez mérten, ez az az MVM kötelessége is.”

A díjak odaítélésében közreműködő zsűri elnöke dr. Vigh Andrea volt, tagjai: Balázs János, Binder Károly, Boldoczki Gábor, Dráfi Kálmán, Fekete Gyula, Fülei Balázs, Jakobi László, Marton Éva, Szenthelyi Miklós és Vásáry Tamás.

A zsűri elnöke, Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész, a Zeneakadémia rektora hangsúlyozta: “Magyarország kifogyhatatlan a zenei tehetségekben. Az idei díjazottak erős láncszemei lesznek a magyar kultúrának és művészetnek.”

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!