Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Pályafutásának 25 éves jubileumát ünnepli Sümegi Eszter

Pályafutásának 25 éves jubileumát ünnepli Sümegi Eszter

Február 1-jén gálaesten ünnepli pályafutása 25 éves jubileumát Sümegi Eszter az Erkel Színházban. Az énekesnő ez alkalommal kedvenc szerepeiből válogat, február 22-én pedig a Gioconda címszerepében debütál.

- hirdetés -

Sümegi Eszter gazdag nemzetközi karriert tudhat maga mögött, első díjat nyert a philadelphiai Pavarotti-versenyen, énekelt Salzburgban, Párizsban, Frankfurtban, a Bécsi Állami Operaházban, miközben mindvégig az Opera egyik vezető művésze maradt, az utóbbi években Verdi és Puccini hősnői után Richard Strauss és Wagner szerepeit is játszotta.

Az Opera tavaly őszi New York-i turnéján meghódította az amerikai kritikusokat is a Sába királynőjében Szulamith szerepében.

- hirdetés -

A New York Times vezető kritikusa, Anthony Tomassini kivételes művészként és ezüstösen csillogó szopránként méltatta, az Opera News walkűri tisztaságát és elképesztő színpadi jelenlétét hangsúlyozta.

Ide kapcsolódik:
Sümegi Eszter: „Ha valakiből miattam vált zenekedvelő, akkor már megérte"

A Seen and Heard International elsőrangú szopránként, a Superconductor blog az előadás legmeggyőzőbb szereplőjeként emelte ki, míg a New York-i WQXR komolyzenei rádió vezető kritikusa, Fred Plotkin éves visszatekintésében Sümegi Eszter előadását sztárcsináló produkcióként méltatta.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.