Papageno Radio
Címlap Zenéljünk együtt a SZIGET Magyar Zene Háza színpadán!

Zenéljünk együtt a SZIGET Magyar Zene Háza színpadán!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Magyar Zene Háza nem csak a Sziget Fesztivál egyik zenei oázisának házigazdája: a 2021-ben nyíló intézmény ismeretterjesztő és oktatási központként egyszerre lesz kiállító-, koncert- és pedagógiai tér is.

Ide kapcsolódik:
Találkozz a Papageno csapatával a SZIGET Magyar Zene Háza Színpadánál

Az új zenei ismeretterjesztő intézmény közösségi és saját élményeken keresztül ismerteti meg bárkivel a zene és a zenélés örömét, amelyet már a SZIGET Fesztiválon kialakított helyszínen is megtapasztalhatnak az érdeklődők.

Augusztus 7-én, 8-án és 9-én minden nap 18:00-tól kerül megrendezésre Conduct me! nevű program, ahol bárki kipróbálhatja magát karmesterként is a Sziget Symphony Orchestra és Dobszay Péter karmester segítségével.

A Magyar Zene Háza interaktív programsorozata, a Zenéljünk együtt! avagy Let’s play music augusztus 10-től 13-ig minden napra tartogat valami különlegességet.

Augusztus 10., 12.

Élménydobolás: közös zenélés autentikus ütőshangszerekkel

Az élménydobolás egy igazi közösségi élmény. A program során minden résztvevő kap egy saját dobot, majd szórakoztató ritmusjátékokon, improvizáción keresztül megtapasztalhatja a csapat a közös zenélés örömét. A játékban zenei képzettségtől függetlenül bárki be tud kapcsolódni.

A program megvalósításában partnerünk az Ethnosound.

Augusztus 11. vasárnap

Boomwackers: élő xilofon, közös zenélés hangolt csövekkel

A program során hangolt műanyag csöveken zenélnek a résztvevők, egyfajta élő xilofont alkotnak az újdonsült zenészek. Egyszerű ritmusjátékok után ismert dallamokat játszanak el a különböző hangzású csöveken a résztvevők.

A program megvalósításában partnerünk az Ethnosound.

Augusztus 13. kedd

Kreatív zenei gyakorlatok

A kreatív zenei játékok a résztvevők teremtő fantáziáját, kreativitását hozzák felszínre. Ütős és fúvós hangkeltő eszközökön végzett gyakorlatokkal a résztvevők megtanulják megszólaltatni a hangszereket, majd ritmikus gyakorlatok segítségével a foglalkozás végére szinte egy rögtönzött zenekarként közösen muzsikálhatnak.

A program megvalósításában partnerünk Sáry László és Sáry Bánk.

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X