Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Ma Horváth János Antal Szentivánéj című darabját közvetítjük a Nyílt Fórumról

Ma Horváth János Antal Szentivánéj című darabját közvetítjük a Nyílt Fórumról

A Színházi Dramaturgok Céhe idén 35. alkalommal rendezi meg a Nyílt Fórumot. Ma este Horváth János Antal szentivánéj című darabját mutatják be a Szentendrei Teátrumban, a szerző rendezésében, többek között Lovas Rozi, Keszég László és Rezes Judit közreműködésével. Kövessék a felolvasást Facebook-oldalunkon vagy Vimeo-csatornánkon

- hirdetés -

A menni vagy maradni kérdés égetően aktuális világunkban. Ez a menés jelenthet csupán egy helyváltoztatást, egy másik környezet által megújulást, de jelentheti a családi szokások, hagyományok elhagyását. Megpróbálni valamit máshogy. Megpróbálni valahogy máshogy szeretni a másikat. Nem úgy, ahogy minket szerettek, vagy ahogy szeretnénk, ha szeretnének. Hanem, ahogy a legnehezebb: önzetlenül. Ki tudja, lehet, hogy sikerül.

Horváth János Antal dramaturg, rendező, író. 1993-ban született Budapesten, 2018-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, filmdramaturg szakon. 2018 óta a Pesti Magyar Színház dramaturgja, számos színházi produkcióban dolgozott. Első rendezésére 2018-ban került sor, ebben az évadban pedig a Szkéné Színház egyik nagy sikere volt Rozsda című rendezése. Több forgatókönyvet is jegyez, például a 2019-ben a mozikba került Szép csendben is az ő munkája. (A filmről itt írtunk.)

 

Orbán Eszter, a Színházi Dramaturgok Céhének társelnöke a szentivánéjt úgy ajánlja, mint egy olyan darabot, ami a családi szeretet kérdését vizsgálja, azt, vajon tudunk-e, meg tudunk-e tanulni jól szeretni, vagy mindörökre a szokások rabjai maradunk.

- hirdetés -

A Horváth János Antal mentora Forgács Péter volt, a produkció koordinációs vezetője Sediánszky Nóra. A felolvasó-színházi előadásban közreműködik Hajdu Péter, Horváth Szabolcs, Keszég László, Lovas Rozi, Pájer Alma Virág, Rainer-Micsinyei Nóra, Rezes Judit. A felolvasást követő beszélgetésen Gabnai Katalin vesz részt.

kedd11aug18:0021:00Csak ma!Ajánljuk!Horváth János Antal: szentivánéjNyílt Fórum18:00 - 21:00 Szentendrei TeátrumMűfaj:színházTulajdonságok:élő,ingyenes címkékkortárs dráma,magyar dráma,nyílt fórum,színházi dramaturgok céhe

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X