Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Ma Tóth Réka Ágnes Ez című drarabját közvetítjük a Nyílt Fórumról

Ma Tóth Réka Ágnes Ez című drarabját közvetítjük a Nyílt Fórumról

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Színházi Dramaturgok Céhe idén 35. alkalommal rendezi meg a Nyílt Fórumot. Ma este Tóth Réka Ágnes Ez című darabját mutatják be a Szentendrei Teátrumban, Gáspár Ildikó rendezésében, többek között Für Anikó és Mácsai Pál közreműködésével. Az esemény a helyszínen teltházas, ezért kövessék a felolvasást Facebook-oldalunkon vagy Vimeo-csatornánkon

Ez egy monodráma. Aki beszél, az én vagyok. Aki hallgat, az is. Kulcsszavak: felnövéstörténet, kapunyitási pánik, családi traumák, a feldolgozhatatlanság és a feldolgozottság mértéke. Az egység, ami lehetne most valaki más. Szünetek. Újabb kulcsszavak: gumicukor.

- hirdetés -

A darab egyetlen hosszú monológ, amelyben egy fiatal felnőtt a kapunyitási nehézségeiről, a családi traumákkal való megküzdésről és az anya-lány kapcsolatáról beszél. A gyerekként eltitkolt süteményről, a János vitézről, amit az általánosban rendezett, a naplójáról, akit karácsonykor felköszöntött. A magányról, ami nem hiányokból fakad. Kapcsolatokról, amiket nem irányíthat, kapcsolódásairól, amiket szeretne megfogalmazni. Mikor leszel felnőtt: amikor elveszítesz vagy amikor megtalálsz valamit?

Tóth Réka Ágnes 1987-ben született Győrben, most Budapesten él. Esztétika, spanyol és színháztudomány szakokon végzett, jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen írja doktori disszertációját. Szabadúszó dramaturgként és drámaíróként kezdett bábszínházaknál, de dolgozik felnőtteknek szóló előadásokban is. Ebben az évadban írt gyerekdarabot, szerkesztett verses monodrámát és megrendezte első dokumentum-drámáját Boncza Berta szövegeiből. Versei 2013 óta jelennek meg, publikált a Hévízben, a KULTer.hu-n és az Élet és Irodalomban. Az 5mondatok versoldal egyik szerzője.

 

Orbán Eszter, a Színházi Dramaturgok Céhének társelnöke úgy ajánlotta a darabot, mint eegy sokszereplős monodrámát, egy, a líra és a dráma ötvözésével dolgozó izgalmas darabot, ami egy húszas-harmincas nő helyzetéről, önértékeléséről szól.

Tóth Réka Ágnes mentora Egressy Zoltán volt. Az előadás dramaturgja Szokolai Brigitta, zeneszerzője Matisz Flóra Lili, rendezője Gáspár Ildikó. A produkció szereplői Für Anikó, Horkai Barnabás, Kurta Niké, Mácsai Pál, Pallagi Melitta. A felolvasást követő beszélgetésen Závada Péter vesz részt.

csüt13aug18:0021:00Csak ma!Ajánljuk!Tóth Réka Ágnes: EzNyílt Fórum18:00 - 21:00 Szentendrei TeátrumMűfaj:színházTulajdonságok:élő címkékfelolvasószínház,kortárs dráma,magyar dráma,nyílt fórum,színházi dramaturgok céhe

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X