Papageno Radio
Folk Milánóban lépett fel a Magyar Állami Népi Együttes

Milánóban lépett fel a Magyar Állami Népi Együttes

A milánói Scala zenekarával és Shlomo Mintz-cel adott közös koncertet a Magyar Állami Népi Együttes zenekara október 18-án a milánói Theater Repower színpadán. A három felvonásos műsor második és harmadik részében az együttes a Liszt-emlékévre készült nagysikerű tánckoncertjét, a Liszt-mozaikokat láthatta az olasz közönség. 

Európai előadássorozatának első állomásaként 2020. október 18-án a milánói Theater Repower színpadán lépett fel a Magyar Állami Népi Együttes. Először Bartók Béla művei csendültek fel a világhírű Shlomo Mintz, Edison- és Gramophone-díjas hegedűművész, a milanói Scala és a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának előadásában. 

Ide kapcsolódik:
„Minden érvényét veszítené, ha nem muzsikálhatnék a közönségnek” – 40 éves Pál István „Szalonna”

A műsor második részében a Liszt-emlékév tiszteletére készült és 2018-ban a Művészetek Palotájában bemutatott Liszt-mozaikok című tánckoncertet láthatta az olasz közönség a Magyar Állami Népi Együttes előadásában. Az előadáshoz Bartók és Kodály után ismét a magyar zeneművészetből, ezúttal Liszt Ferenc munkásságából merítettek ihletet az alkotók. A tánckoncerten Liszt művei mellett a zene és a tánc nyelvén szólaltak meg az azokhoz ihletforrásként szolgáló nemzeti romantika legkiválóbb darabjai, a gregoriánig visszanyúló egyházzenei előzmények, valamint a Lisztre hatást gyakorló kortársak, Paganini és Chopin szerzeményei is. 

Ma Milánóban mutatjuk be Liszt-mozaikok előadásunkat! Perceken belül kezdünk, szurkoljatok nekünk!Fotó: Váradi Levente

Közzétette: Magyar Állami Népi Együttes – 2020. október 18., vasárnap

Az előadáson közreműködött a Szent Efrém Férfikar és Szabó Marcell zongoraművész. Nagy öröm az együttes számára, hogy a milánói előadásról felvétel készült és a jövő év folyamán több rangos nemzetközi zenei csatornán is látható lesz a koncert és az előadás.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!