Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap 16 órányi Wagner – A Müpa új kiadványán Fischer Ádám vezényli A...

16 órányi Wagner – A Müpa új kiadványán Fischer Ádám vezényli A nibelung gyűrűjét

A Müpa új, négy DVD-t tartalmazó gyűjteményében Fischer Ádám művészeti vezetésével és vezényletével, korunk jelentős nemzetközi és magyar Wagner-szólistái, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével elevenedik meg Wagner monumentális zenedráma-ciklusa, A nibelung gyűrűje

- hirdetés -

A Budapesti Wagner-napok legemlékezetesebb operaelőadásairól készült felvételeit 2017-ben kezdte el a Müpa DVD-n megjelentetni. A sorozat A walkür egy évvel korábban rögzített előadásával indult útjára, amely egyúttal Johan Botha dél-afrikai származású operaénekes utolsó Wagner-alakítását örökítette meg. A kizárólag Magyarországon értékesített kiadvány, valamint a rákövetkező években megjelent A bolygó hollandi (2018) és a Tannhäuser (2019) a világ minden tájára eljutott.

A kedvező nemzetközi sajtóvisszhang övezte megjelenéseket ezúttal egy valódi „nagyágyú”, A nibelung gyűrűje tetralógia teljes, mintegy tizenhat órányi zenét magában foglaló kiadása követi.

- hirdetés -

A négy DVD-t tartalmazó exkluzív kiadványon Fischer Ádám művészeti vezetésével és vezényletével, korunk világhírű Wagner-szólistái – mások mellett Johan Reuter, Albert Pesendorfer, Stuart Skelton, Catherine Foster, Stefan Vinke, Gerhard Siegel és Lauri Vasar –‍, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével szólal meg Wagner monumentális zenedráma-ciklusa. A felvétel alapjául a Hartmut Schörghofer rendezte tetralógia korszerűsített és felfrissített változata szolgált, amelyet 2019-ben négy egymást követő estén mutattak be a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A német nyelvű, magyar, angol és német felirattal is megtekinthető előadásokat a Müpa Wagner-sorozatának eddigi darabjaihoz hasonlóan a Müpa+ hűségprogram tagjai a lemezekhez mellékelt kóddal HD minőségben is élvezhetik az interneten.

A Müpa programszerkesztői előszeretettel merítenek az ünnepváró események gazdag hagyományából és minden évben előrukkolnak valami újdonsággal. A virtuális hangversenyterem újbóli megnyitása és a Müpa Home online közvetítéssorozat mellett a Müpa az ünnepvárás heteit szeretné még izgalmasabbá tenni azzal az adventi kalendáriummal, amelynek ablakai december 1-jétől karácsonyig mindennap egy-egy új meglepetést fednek fel. Egy ilyen csemege vált elérhetővé december 4-én is: a Wagner-repertoár terén otthonosan mozgó finn Camilla Nylund 2018-as dalestje izgalmas felfedezőútra invitálja a nézőt, amelyből kiderül, hogy a Wesendonck-dalok alkotójának hatása miképp érhető tetten a késő romantika jelentős szerzői, Gustav Mahler, Richard Strauss és Jean Sibelius munkáiban. Az énekesnő zenei partnereként az a Helmut Deutsch hallható zongorán, aki korunk egyik legjelentősebb zongorakísérője a dal műfajában.

 

Camilla Nylund Wagner és a kortársak című dalestjének felvétele december 4-től díjmentesen elérhető a Müpa+ hűségprogram tagjai számára. A számos kedvezményt biztosító hűségprogramhoz továbbra is ingyenesen lehet csatlakozni a Müpa honlapján. A négy DVD-t tartalmazó új Wagner-kiadványról a Müpa ajándéktárgy-kínálatában is olvashatnak.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.