Papageno Radio
- hirdetés -
Folk Megjelent Lakatos Mónika, a WOMEX 2020-as életműdíjasának új albuma

Megjelent Lakatos Mónika, a WOMEX 2020-as életműdíjasának új albuma

Lakatos Mónika az oláh cigányság világszerte elismert nagykövete. Új lemeze, a Hangszín december 4-től kapható a boltokban.

A lemez elérhető digitális felületeken is, mint a Spotify, Deezer, Bandcamp, Amazon Music, Apple Music.

- hirdetés -

Lakatos Mónika az első roma származású énekes a világon, aki elnyerte a világzene legnagyobb kitüntetését, a WOMEX Artist Awardot. A díjat idén októberben a Müpa színpadán vette át Weyer Balázs zsűritagtól és a korábbi díjazott Muzsikás együttestől. Az énekesnő valódi hírnöke a magyar és cigány zenei örökségnek, énekhangja és lenyűgöző színpadi jelenléte mély nyomot hagy mindenkiben, aki élőben hallja énekelni.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Lakatos Mónika átvette a Womex Életműdíját

A Hangszín, Lakatos Mónika új albuma a magyar cigány és oláh cigány zene ünneplése, mely visszatér a gyökerekhez, és a közösségi éneklés roma hagyományába vonja be a hallgatót. 

Lakatos Mónika és a Cigány Hangok: Hangszín

„A Hangszín lemezen Mónika hangja szabad madárként szárnyal a gitáros és ütőhangszeres kíséret fölött. És mégis, végig érezni lehet a mélyebb, elégikus dalok súlyát, amelyek a magyar cigányok életéről mondanak el valami megkerülhetetlenül fontosat.” – Simon Broughton, főszerkesztő, Songlines Magazin

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.